Telegram a fost cea mai populară aplicație în prima lună a anului

Telegram a fost cea mai populară aplicație în prima lună a anului
scris 8 feb 2021

Stângăciile în comunicarea WhatsApp și sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor față de Facebook, au propulsat Telegram pe primul loc al aplicațiilor, după numărul de instalări.

De pe locul 9 în decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc în topul global al aplicațiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creștere de 3,8 ori față de prima lună a anului trecut, devansând liderul de până acum al clasamentului, TikTok (și, automat, WhatsApp).

Facebook a suspendat sute de conturi de Instagram care au fost piratate și vândute pentru valoarea username-urilor CITEȘTE ȘI Facebook a suspendat sute de conturi de Instagram care au fost piratate și vândute pentru valoarea username-urilor

India este țara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie.

Pe același val a urcat și Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deși până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicații sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 și 3.

În consecință, Facebook, WhatsApp și Instagram au pierdut câte două poziții în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
signal
facebook
whatsapp