Telegram ajunge la 400 milioane de utilizatori

Telegram ajunge la 400 milioane de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2020

Rivalul mult mai funcțional al WhatsApp a depășit pragul de 400 milioane de utilizatori și promite că va lansa o funcție de conferințe video securizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pandemia este benefică și pentru Telegram, la fel ca și pentru celelalte servicii de comunicare digitală, numărul de utilizatori activi ai aplicației ajungând la 400 de milioane și crescând în continuare într-un ritm alert.

Conform fondatorului Pavel Durov, cel care a creat și rețeaua socială VK, Telegram atrage 1,5 milioane de utilizatori noi în fiecare zi.

WhatsApp dublează numărul maxim de persoane care pot participa la o conferință video CITEȘTE ȘI WhatsApp dublează numărul maxim de persoane care pot participa la o conferință video

Față de 2018, când avea 200 milioane de utilizatori, Telegram a reușit în ultimii doi ani să-și dubleze numărul de utilizatori. Asta în ciuda faptului că, pentru o aplicație de chat, este dificil să convingă utilizatorii să renunțe la o altă aplicație pe care o folosesc toți cunoscuții, cum este cazul WhatsApp.

În această perioadă, Telegram se află în fruntea topurilor de aplicații din categoria Social Media din 20 de țări.

Fondatorul serviciului anunță că Telegram va dobândi, cândva anul acesta, funcții de conferințe video. Acesta spune că, spre deosebire de serviciile actuale, partea video de la Telegram va oferi atât funcționalitate, cât și securitate – aluzie la securitatea precară a Zoom.

Spre deosebire de WhatsApp, Telegram consumă mai puține resurse pe smartphone și oferă numeroase facilități suplimentare, inclusiv o versiune de PC care nu are nevoie de un telefon conectat la internet pentru a funcționa.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
chat
comunicare