Televizoarele 4K reprezintă 10% din piața românească de profil

Televizoarele 4K reprezintă 10% din piața românească de profil
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2016

Segmentul televizoarelor 4K reprezintă 10%, în termeni valorici, din totalul televizoarelor vândute pe piața românească, la numai trei ani de la lansarea tehnologiei 4K, potrivit reprezentanților companiei Samsung Electronics, liderul pieței locale pe segmentul televizoarelor UHD 4K.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Samsung a încheiat anul 2015 cu o cotă de piață de peste 45% în termeni de volum și de peste 50% în termeni valorici, a declarat directorul comercial al Samsung Electronics, Victor Armășelu, cu prilejul lansării gamei de televizoare Samsung SUHD 2016, cu tehnologie Quantum dot, în cadrul unui eveniment care a avut loc luni seara.

Compania mizează pe cele 19 modele ale noii game pentru accelerarea vânzărilor pe piața românească a televizoarelor UHD 4K.

Tehnologia Quantum dot înseamnă practic semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate purități a culorilor comparativ cu alte tehnologii utilizate astăzi la fabricarea ecranelor TV. Tehnologia permite redarea unui număr de culori mai mare de 64 de ori decât în cazul unui televizor convențional și se ajunge la un miliard de nuanțe diferite.

Gama Samsung SUHD 2016 include și apariția unei telecomenzi unice, care poate înlocui toate celelalte telecomenzi folosite pentru dispozitivele conectate la televizor.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
televizoare 4k