Afacerile olx.ro au crescut cu 61,7% în 2015, iar pierderea s-a redus cu aproape un sfert

Afacerile olx.ro au crescut cu 61,7% în 2015, iar pierderea s-a redus cu aproape un sfert
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 mai 2016

Societatea care administrează OLX.ro, cel mai mare site local de anunțuri, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 18,99 milioane de lei, în creștere cu 61,7% față de anul precedent, în timp ce pierderea a scăzut cu 24,5%, la 23,3 milioane de lei, potrivit datelor Allegro Online Services Romania SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada analizată, datoriile totale ale societății au crescut cu 64,6%, la 135,6 milioane de lei, iar creanțele cu 119,1%, la 12,72 milioane de lei.

Anul 2015 a fost cel al preluării de către Allegro Online Services Romania a administratorul site-ului de anunțuri tocmai.ro,  Sibmedia Interactive Sibiu.

Vânzătorul a fost  grupul norvegian Schibsted Media Group, care deținea 95% din acțiunile societății din Siubiu, prin Schibsted Classified Media.

Afacerile celui mai mare distribuitor local IT&C au stagnat în 2015, iar profitul net a scăzut cu 26% CITEȘTE ȘI Afacerile celui mai mare distribuitor local IT&C au stagnat în 2015, iar profitul net a scăzut cu 26%

Anunțurile postate pe tocmai.ro au fost mutate pe olx.ro (fost mercador.ro) în luna martie 2015. Din luna aprilie, accesările tocmai.ro au fost rutate către olx.ro.

Allegro Online Services Romania este deținută de grupul sud-african Naspers.

În luna octombrie 2015, Naspers a majorat cu 6,15 milioane de lei, la 12,56 milioane de lei, capitalul social al Allegro Online Service Romania, care administrează și site-ul anunțuri autovit.ro, și a schimbat acționariatul firmei, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, acționarul unic al Allegro Online Service Romania, MIH Allegro, a transferat acțiunile către Naspers Russia Classifieds și MIH Internet Europe.

Cele trei companii sunt înregistrate în Olanda și sunt deținute de Naspers.

În urma transferului, Naspers Russia deține peste 99,99% din titlurile Allegro Online Service Romania, iar MIH Internet Europe o parte socială.

În România, Naspers deține prin Intervision (Services) Holdings BV (Olanda) o participație reprezentând 76,38% din capitalul social al Dante International, compania care gestionează cel mai mare retailer online din domeniul electroIT, eMAG.ro.

Omul de afaceri Iulian Stanciu are o participație de 23,61% din capitalul Dante International.

Printr-o subsidiară din Ungaria, Naspers deține și un comparator de prețuri, compari.ro.

De asemenea, grupul a avut în proprietate și PayU Romania PSP, cel mai mare integrator local de plăți online, care a fost preluat prin absorbție de PayU Polonia, alături de PayU Ungaria și PayU Cehia, la finele lunii martie.

Pe piața locală, Naspers deține PayU Romania Services,înființată în anul 2014, care va furniza servicii de suport pentru activitățile de procesare plăți, dezvoltare IT și product management.

Naspers este grup multimedia originar din Africa de Sud, clasat printre primele companii la nivel mondial în ceea ce privește numărul de clienți deserviți din zona de comerț electronic.

viewscnt
Afla mai multe despre
allegro
olx.ro
afaceri
pierdere
datorii