TikTok testează o funcție de „dislike” pentru comentarii

TikTok testează o funcție de „dislike” pentru comentarii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2022

TikTok a început să testeze un buton dislike pentru comentarii, prin care compania încearcă să le dea senzația utilizatorilor că au mai mult control.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei comunicări care vorbește despre eforturile platformei de a pune în practică politicile proprii de utilizare, TikTok anunță că a început să testeze un buton de dislike.

Noua funcție va putea fi folosită pentru comentarii, nu și postări. Nu va exista un contor al numărului de dislike-uri, iar utilizatorii nu vor ști când primesc dislike-uri. Acestea vor fi vizibile doar celui care folosește butonul.

TikTok înregistrează cele mai mari microtranzacții dintre toate aplicațiile CITEȘTE ȘI TikTok înregistrează cele mai mari microtranzacții dintre toate aplicațiile

TikTok spune că dislike-ul va funcționa în acest fel pentru a nu încuraja eventualele divergențe între utilizatori și pentru a evita răspândirea unor situații conflictuale.

Pe de altă parte, nu sunt oferite suficiente informații despre mecanismul din spatele butonului dislike - ce se întâmplă cu comentariile care primesc dislike, dacă viitoarele comentarii vor fi filtrate în funcție de dislike-urile date etc.

Fiind, însă, vorba de un test, mecanismele și funcționalitatea acestei facilități poate oricum să sufere modificări înainte de lansarea oficială.

TikTok se alătură YouTube și, mai recent, Twitter, alte platforme sociale care folosesc funcțiile de dislike pentru comentarii ca un mijloc de moderare, în care utilizatorul completează algoritmii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
dislike
comentarii