Tim Cook contracarează efectele negative ale revizuirii vânzărilor cu un email către angajații Apple, în care spune că așteaptă venituri record în primul trimestru

Tim Cook contracarează efectele negative ale revizuirii vânzărilor cu un email către angajații Apple, în care spune că așteaptă venituri record în primul trimestru
scris 4 ian 2019

Într-un email către proprii angajați, Tim Cook spune că se așteaptă ca veniturile Apple din mai multe regiuni să bată recordurile de până acum.

În ceea ce pare a fi o încercare de contracarare a efectelor negative generate de revizuirea negativă a estimărilor privind vânzarea iPhone-urilor, șeful Apple a trimis un mail intern în care evidențiază aspectele pozitive la care se așteaptă.

Tim Cook scrie că, în ciuda vânzărilor mici, s-a stabilit în perioada sărbătorilor de iarnă un nou record în cea ce privește activarea iPhone-urilor în Statele Unite și Canada.

Șeful Apple mai spune că se așteaptă să obțină venituri record în mai multe țări și regiuni ale lumii, printre care Statele Unite, Canada, Mexic, Germania, Italia, Coreea de Sud și Vietnam.

Hackerii au publicat datele personale a sute de politicieni germani CITEȘTE ȘI Hackerii au publicat datele personale a sute de politicieni germani

Cook nu intră în detalii privind vânzările fiecărui model de iPhone în parte, însă dacă se așteaptă la venituri record înseamnă că performanța vine în special din partea modelelor lansate în 2018 și 2019, când Apple a crescut prețurile smartphone-urilor sale.

Mesajul lui Tim Cook nu vine întâmplător la puțin timp după ce acționarii companiei au pierdut peste noapte 9 miliarde de dolari după revizuirea negativă a estimărilor privind volumul vânzărilor de iPhone.

Nu este probabil întâmplător nici faptul că scrisoare internă a fost obținută rapid de Bloomberg. Mai degrabă, șeful Apple a vrut calmeze spiritele prin aducerea în discuția publică a aspectelor pozitive la care compania americană totuși se așteaptă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone