Tim Cook: „Vom deschide noi drumuri” în AI

Tim Cook: „Vom deschide noi drumuri” în AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 feb 2024

Tim Cook, spune că Apple, companie pe care o conduce, va „deschide noi drumuri” în ceea ce privește inteligența artificială generativă începând din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afirmația șefului Apple a venit în cea mai recentă conferință cu investitorii, la puțin timp după s-a aflat că producătorul iPhone-ului a renunțat să mai dezvolte tehnologii pentru mașinile autonome.

Ceea ce spune Tim Cook are două roluri. Pe de o parte, le transmite investitorilor ca banii lor sunt mai bine investiți în AI decât în complicatul proiect Titan, de condus autonom.

Bloomberg: Cum se explică decizia surprinzătoare a Apple de a renunța la mașina electrică. Discuție mai puțin de 15 minute CITEȘTE ȘI Bloomberg: Cum se explică decizia surprinzătoare a Apple de a renunța la mașina electrică. Discuție mai puțin de 15 minute

Pe de altă parte, este o promisiune care crează așteptări mari de la funcțiile de inteligență artificială pe care Apple urmează să le lanseze anul acesta pe produsele sale.

Deși a pierdut ocazia anul trecut și s-a mișcat mai greu în acest domeniu decât unii dintre rivalii săi, Apple a accelerat dezvoltarea AI și a pus bazele propriilor modele lingvistice.

Tim Cook a confirmat deja că iPhone, iPad, și celelalte produse ale companiei vor avea funcții de AI în curând, ceea ce dă și mai multă greutate informațiilor care au circulat pe surse.

Conform acestora, Apple va implementa funcții de AI în multe dintre produsele și serviciile sale, de la Siri la Apple Music, unde utilizatorul va folosi inteligența artificială generativă pentru a-și comanda listele de melodii și a descoperi muzică nouă.

Aceste noutăți și altele urmează a fi implementate în toamnă, când vor fi lansate noi versiuni ale sistemelor de operare dezvoltate de Apple. O prezentare succintă a acestora este așteptată în iunie, la WWDC 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook
ai