Toshiba dă în judecată Western Digital pentru 1 miliard de dolari, în conflictul legat de vânzarea diviziei de cipuri

Toshiba dă în judecată Western Digital pentru 1 miliard de dolari, în conflictul legat de vânzarea diviziei de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Toshiba a anunțat miercuri că va da în judecată partenerul american Western Digital, pentru despăgubiri de 120 de miliarde de yeni (1,07 miliarde dolari), din cauza amestecului acestuia în vânzarea diviziei de cipuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, Toshiba a decis să nu mai permită accesul angajaților Western Digital din afara fabricii de cipuri Yokkaichi la informații legate de compania mixtă pe care o dețin cele două companii, scrie News.ro.

Western Digital, care operează împreună cu Toshiba principala fabrică producătoare de semiconductori a grupului, este într-un conflict puternic cu partenerul japonez referitor la vânzarea celui de-al doilea mare furnizor de cipuri NAND din lume și a încercat să blocheze în justiție SUA orice tranzacție care nu are consimțământul său.

Toshiba ar fi vrut să semneze un acord definitiv cu ofertantul preferat, un grup condus de guvernul japonez, din care face parte și fondul american de investiții Bain Capital, până miercuri, ziua adunării generale a acționarilor, la care a anunțat însă că discuțiile mai durează.

Grupul de companii preferat de Toshiba include un fond al statului japonez, Innovation Network, Development Bank of Japan, fondul american Bain Capital și SK Hynix, un producător sud-coreean de cipuri.

Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor CITEȘTE ȘI Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor

Vânzarea diviziei de cipuri ar trebui să aducă aproximativ 18 miliarde de dolari, iar Toshiba are nevoie de bani cât mai curând posibil. Toshiba s-a angajat să acopere obligațiile financiare legate de procedura de faliment în care se află divizia nucleară americană Westinghouse Electric. Toshiba riscă totodată să fie delistată de la bursa din Tokyo.

Reuters a relatat marți că Western Digital și fondul de investiții KKR au depus din nou o ofertă de preluare a diviziei de cipuri a Toshiba.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
western digital
cip