Toshiba vinde divizia de senzori de imagine către Sony - presă

Toshiba vinde divizia de senzori de imagine către Sony - presă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 oct 2015

Toshiba va vinde divizia de senzori de imagine către rivalul japonez Sony în schimbul a aproximativ 20 miliarde yeni (164,68 milioane dolari), parte din planul de reorganizare anunțat în urma dezvăluirilor privind supraestimarea cu 1,3 miliarde de dolari, în bilanțurile contabile, a profiturilor realizate de Toshiba începând cu anul fiscal 2008/09.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Toshiba intenționează să vândă fabrica de senzori de imagine din localitatea Oita, sudul Japoniei și să se renunțe la activitățile în sector, au declarat sâmbătă surse familiare cu discuțiile dintre Toshiba și Sony, citate de Reuters.

Divizia de senzori de imagine, folosiți în industria foto și în sectorul IT&C, face parte din segmentul de semiconductoare LSI al Toshiba.

Potrivit surselor citate, tranzacția ar urma să fie anunțată în scurt timp.

Conglomeratul japonez Toshiba, cu activități care variază de la producerea de laptopuri și electronice la furnizarea de energie nucleară, trece printr-un proces de restructurare, după ce o firmă de audit a descoperit în vară că Toshiba a raportat sistematic profituri anuale peste cele realizate de fapt.

Pentru anul fiscal încheiat în martie 2015, Toshiba a raportat o pierdere de 37,8 miliarde yeni (318 milioane dolari).

Directorul general, Hisao Tanaka, a demisionat în urma scandalului, pe care l-a descr0s ca fiind cel mai dăunător din istoria de 140 de ani a companiei.

Succesorul lui Tanaka, Masashi Muromachi, a promis investitorilor că va restructura activitățile mai puțin profitabile ale companiei, printre care diviziile de semiconductoare și televizoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
sony
senzori imagine
vanzare