Capitalizarea Google a atins un nivel record după anunțarea primului program de răscumpărare de titluri proprii

Capitalizarea Google a atins un nivel record după anunțarea primului program de răscumpărare de titluri proprii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 oct 2015

Acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au urcat joi seara la un nivel record pe bursa de la New York după ce compania a anunțat un profit trimestrial peste estimări și a prezentat primul program de răscumpărare de acțiuni proprii de la listarea Google în urmă cu 11 ani, prin care vizează achiziția de titluri cu o valoare totală de aproape 5,1 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alphabet, holding sub care funcționează din luna august toate brandurile Google, inclusiv motorul de căutare cu același nume și diviziile YouTube, Chrome și Android, a raportat un profit net de 3,98 miliarde dolari pentru trimestrul al treilea, față de un rezultat de 2,74 miliarde dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei au urcat cu 13%, la 18,68 miliarde dolari, relatează MarketWatch.

Totodată, compania a anunțat primul său program de răscumpărare de acțiuni, în valoare de aproximativ 5,1 miliarde de dolari.

Titlurile Alphabet au urcat joi seara cu aproape 9% în timpul programului extins de tranzacționare, la 741 dolari/unitate, cea mai ridicată cotație de la listarea companiei. La această valoare, capitalizarea companiei este de aproximativ 500 miliarde dolari, fiind a doua cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, după Apple.

Tot în sectorul tehnologic, acțiunile Microsoft au crescut cu 5% și au depășit pragul de 50 dolari/unitate pentru prima dată din ianuarie 2000, după ce compania americană a anunțat un profit trimestrial de 4,62 miliarde dolari, în urcare de la 4,54 miliarde dolari anul trecut. Veniturile au scăzut cu 12%, la 20,38 miliarde dolari.

Capitalizarea Microsoft a depășit 400 miliarde de dolari în funcție de cotațiile înregistrate joi după închiderea programului normal de tranzacționare (after-hours).

Și titlurile Amazon au urcat puternic joi seara, pe fondul rezultatelor financiare peste așteptări. Compania a încheiat al doilea trimestru consecutiv pe plus, înregistrând un profit net de 79 milioane dolari (17 cenți/acțiune), față de pierderi în aceeași perioadă din 2014. Analiștii estimau o pierdere de 13 cenți/acțiune pentru trimestrul al treilea din acest an.

Acțiunile Amazon au crescut cu 8% în tranzacțiile after-hours, împingând capitalizarea companiei la aproape 300 miliarde dolari. Dacă prețul acțiunilor se păstrează pe parcursul sesiunii de vineri, Amazon ar putea surclasa Facebook în funcție de capitalizare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amazon
microsoft
profit
rascumparare actiuni
capitalizare