Tranzacție majoră în pregătire: Google vrea să cumpere Fitbit, compania care a preluat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și are la București cel mai mare centru R&D din afara SUA

Tranzacție majoră în pregătire: Google vrea să cumpere Fitbit, compania care a preluat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și are la București cel mai mare centru R&D din afara SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 oct 2019

Alphabet, compania-mamă a gigantului american de internet Google, a depus o ofertă pentru preluarea producătorului de brățări și ceasuri inteligente Fitbit, intrat în România în 2017, prin achiziția drepturilor intelectuale ale Vector Watch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Negocierile dintre cele două companii sunt în desfășurare, iar încheierea unui acord nu este certă, au declarat, pentru Reuters, surse familiare cu discuțiile.

Acțiunile Fitbit s-au apreciat cu peste 33% în urma informațiilor, iar titlurile Alphabet au urcat cu 2,4%.

Firefox este cel mai sigur browser CITEȘTE ȘI Firefox este cel mai sigur browser

O eventuală preluare a Fitbit ar marca intrarea Google pe piața brățărilor de fitness și a ceasurilor inteligente.

Povestea Vector Watch a fost prezentată AICI de Profit.ro.

Primele informații privind o posibilă vânzare a Fitbit au apărut în luna septembrie. La acel moment, mai multe surse din piață au declarat că Fitbit a discutat cu o bancă de investiții posibilitatea explorării unei vânzări, pe fondul provocărilor create de trecerea de la dispozitivele pentru fitness la ceasurile inteligente.

Compania s-a zbătut să obțină cotă de piață semnificativă în categoria ceasurilor inteligente, unde Apple și Samsung dețin o parte importantă din piață cu dispozitive mai sofisticate. În același timp, cota dominantă a Fitbit din sectorul dispozitivelor pentru fitness continuă să fie erodată de oferte mai ieftine de la companii chineze precum Huawei sau Xiaomi.    

Înființată în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente. În 2018, veniturile Fitbit au atins 1,51 miliarde de dolari, de la 1,65 miliarde de dolari în anul precedent.

În ianuarie 2017, compania a plătit 15 milioane de dolari pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch, intrând astfel în România.

Povestea Vector Watch a fost prezentată AICI de Profit.ro.

Fitbit a deschis în București cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara Statelor Unite ale Americii. Ulterior, în decembrie 2017, americanii au adus peste 12 milioane de lei la capitalul social al subsidiarei din România, care a crescut la 14,2 milioane de lei. Compania are în centrul din România circa 220 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitbit
alphabet
google
oferta preluare
vector watch
bratati inteligente
ceasuri inteligente
smartwatch