Tranzacție majoră: Un fond american preia inclusiv afacerile din România ale companiei de origine rusă Veeam Software, cu 600 de angajați pe piața locală

Tranzacție majoră: Un fond american preia inclusiv afacerile din România ale companiei de origine rusă Veeam Software, cu 600 de angajați pe piața locală
scris 22 ian 2020

Veeam Software, producător de soluții de management și protecție a datelor, prezent în România, va fi cumpărat de firma americană de venture capital Insight Partners, într-o tranzacție majoră care evaluează compania la circa 5 miliarde de dolari.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult îaninte pe Profit Insider

Tranzacția urmează să fie finalizată în luna martie. 

Dezvoltatorii de jocuri de tip cazinou iau cu asalt piața din România. Habanero intră pe piața locală printr-un parteneriat cu Winbet. \ CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii de jocuri de tip cazinou iau cu asalt piața din România. Habanero intră pe piața locală printr-un parteneriat cu Winbet. "România este o adevărată stea în devenire!"

În România, Veeam Software avea, în 2018 (ultimele date oficiale disponibile), afaceri de 96,48 milioane de lei și 400 de angajați. Compania, originară din Moscova, dar cu sediul central în Elveția, a deschis biroul de la București în 2016, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Reprezentanții companiei declarau, anul trecut, că Veeam Software România dorește să ajungă la 600 de angajați în 2019.

Compania-mamă are venituri de circa 1 miliard de dolari anual, fiind pe o traiectorie puternic ascendentă de la înființare.

"E un lucru rar să găsești o companie de asemenea dimensiuni care încă are un poențial imens de creștere", spune Mike Triplett, managing director la Insight Partners, citat de Forbes.

Anul trecut, Veeam a atras o finațare de 500 de milioane de dolari, la care a participat și Insight Partners.

EXCLUSIV Deutsche Telekom retrage divizia de servicii IT din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Deutsche Telekom retrage divizia de servicii IT din România

Cu sediul central în Baar (Elveția), Veeam Software a fost înființată în Moscova de Timashev în anul 2006.

În urma preluării de către Insight Partners, sediul central va fi mutat în SUA.

Compania furnizează soluții de virtualizare, stocare și cloud pentru a permite companiilor să economisească timp, să atenueze și să reducă semnificativ capitalul și costurile operaționale. De asemenea, aplicațiile Veeam permit recuperarea rapidă a datelor, verificabilitatea acestora și acces complet la acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
veeam software
veeam
cloud
companie it
tranzactie it
veeam romania
companie cloud moscova
insight partners