Tranzacție: Fondul de private equity Sarmis Capital preia pachetul majoritar al Smart ID Dynamics

Tranzacție: Fondul de private equity Sarmis Capital preia pachetul majoritar al Smart ID Dynamics
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2022

Sarmis Capital, fond privat de investiții înființat în România, pentru piața locală și țările vecine, a achiziționat pachetul majoritar în Smart ID Dynamics, jucător pe piața locală a automatizărilor industriale. Pachetul de acțiuni reprezintă 55% din capitalul social al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sarmis Capital, în parteneriat cu Daniel Boangiu, CEO și co-fondator, și Romeo Iacob, co-fondator și Consultant în Board-ul companiei, vizează consolidarea poziției Smart ID în România și țările învecinate prin creștere organică și achiziții.

INFOGRAFICE Dacia Sandero, al treilea cel mai vândut automobil din Europa în 2021. VW Golf și-a păstrat locul 1. Care este noua vedetă a Europei CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Dacia Sandero, al treilea cel mai vândut automobil din Europa în 2021. VW Golf și-a păstrat locul 1. Care este noua vedetă a Europei

Smart ID furnizează soluții de automatizare pentru procese adresate în principal companiilor din industrii precum comerț, logistică și producție.

Compania a avut anul trecut o creștere de peste 20% a cifrei de afaceri. În 11 ani de activitate, Smart ID a furnizat servicii către 3.000 de clienți, cu circa 250 de proiecte finalizate.

NATO vrea să trimită militari mai mulți în România, Germania vine cu avioane Eurofighter CITEȘTE ȘI NATO vrea să trimită militari mai mulți în România, Germania vine cu avioane Eurofighter

"Împreună, ne dorim să contribuim la transformarea Smart ID în liderul regional pe segmentul său și anticipăm multiple direcții în care putem participa în mod tangibil la expansiunea companiei pe noi piețe. Prin acest parteneriat, Smart ID va beneficia din plin de puterea financiară și expertiza strategică a Sarmis Capital, compania având deja la dispoziție un buget de creștere organică și achiziții între 20-30 milioane de euro”, a spus Cezar Scarlat, Managing Partner și cofondator SARMIS Capital

În urma acestei tranzacții, Daniel Boangiu va continua să acționeze în calitate de acționar semnificativ si de CEO al Smart ID, cu responsabilități depline în ceea ce privește strategia companiei.

Planurile Smart ID în noua structură de acționariat cuprind consolidarea poziției de top pe piața din România prin dezvoltarea accelerată a afacerii, prin creșterea bazei de clienți, prin extinderea soluțiilor existente către noi sectoare de activitate, precum și prin achiziția strategică a unor jucători locali și regionali.

Smart ID Dynamics devine a doua investiție a fondului Sarmis Capital în România, după achiziția recentă a pachetului majoritar al COS (liderul pieței locale de servicii personalizate de fit-out). 

Reuters: Succesul UiPath a schimbat scena startup-urilor românești. \ CITEȘTE ȘI Reuters: Succesul UiPath a schimbat scena startup-urilor românești. "Când a devenit unicorn, ne-am dat seama că și valoarea percepută a firmei noastre a crescut într-o singură zi."


Sarmis Capital este un fond independent de private equity înființat în 2019, investind în general cel puțin 10 milioane euro per tranzacție, în pachete majoritare de acțiuni ale companiilor de dimensiuni medii.

Membrii echipei au investit deja peste 200 milioane euro în 15 tranzacții în România.

Fondatori sunt Cezar Scarlat (anterior Partener Senior și lider al biroului din România al fondului Abris Capital Partner), Bogdan Pătrașcu (anterior consultant la PWC), Viorel Scarlat (anterior Senior Investment Manager în cadrul departamentului de Private Equities al Abu Dhabi Investment Authority), Cătălin Oroviceanu (anterior Director Juridic pentru diverse companii din portofoliul fondurilor de private equity).

viewscnt
Afla mai multe despre
smart id dynamics
sarmis capital