Trump a semnat - interzice orice tranzacție cu proprietarul chinez al TikTok, în 45 de zile

Trump a semnat - interzice orice tranzacție cu proprietarul chinez al TikTok, în 45 de zile
scris 7 aug 2020

Președintele american Donald Trump a semnat un decret ce interzice în 45 de zile orice tranzacție cu ByteDance, compania-mamă a rețelei sociale chineze TikTok, informează vineri France Presse.

Șeful statului face referire la o "urgență națională" privind aplicația specializată pe distribuirea de conținut video pe care o acuză, fără dovezi, că își spionează utilizatorii americani în folosul Beijingului, într-un context de tensiuni comerciale și politice cu China, scrie Agerpres.

Piața IT&C din vestul României este dominată de precauție. Angajații cu experiență nu mai caută să schimbe așa ușor jobul, angajații entry-level găsesc mai greu un loc. \ CITEȘTE ȘI Piața IT&C din vestul României este dominată de precauție. Angajații cu experiență nu mai caută să schimbe așa ușor jobul, angajații entry-level găsesc mai greu un loc. "Firmele nu mai acceptă mofturile celor care nu au ce oferi!"

Luni, el a acceptat posibilitatea ca un grup american să cumpere TikTok, dar până la 15 septembrie, sau platforma riscă să fie interzisă. Microsoft este în negocieri cu ByteDance pentru o achiziție.

Interdicția vizează și platforma WeChat, deținută de gigantul Tencent.

"La fel ca TikTok, WeChat capturează automat mari părți de informații despre utilizatorii săi, amenințând să ofere Partidului Comunist Chinez accesul la informații personale despre americani", se arată în decret.

Senatul SUA a adoptat de asemenea joi în unanimitate un proiect de lege ce interzice descărcarea și utilizarea TikTok pe orice dispozitiv oferit de guvern angajaților săi sau membrilor Congresului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
trump