Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump

Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2020

Facebook a eliminat o rețea de conturi administrate din România care sprijineau campania pentru realegerea lui Donald Trump cu relatări referitoare la susținerea sa de către conservatori, afro-americani, creștini și urmăritori ai rețelei Qanon, care promovează teorii ale conspirației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom CITEȘTE ȘI Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom

Multe dintre cele 35 de conturi Facebook și 88 de conturi Instagram pozau ca fiind americane, iar unele administrau pagini de fani ai președintelui Trump, încălcând regulile companiei referitoare la comportamentul neautentic, arată news.ro.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Pe conturile respective erau publicate postări despre sprijin pentru liderul american din partea conservatorilor, negrilor americani, al creștinilor și adepților grupării QAnon care răspândește teorii ale conspirației.

Rețeaua avea o acoperire mică, paginile Facebook fiind urmărite de numai 1.600 de conturi, iar cele de pe Instagram de 7.200 de conturi. Instagram este deținută de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
facebook
romania