Trump: Statele Unite intenționează să coopereze cu state ”cu idei similare” pentru a promova securitatea rețelelor 5G

Trump: Statele Unite intenționează să coopereze cu state ”cu idei similare” pentru a promova securitatea rețelelor 5G
scris 29 oct 2019

Președintele american Donald Trump a afirmat luni într-o scrisoare că Statele Unite intenționează să coopereze cu alte ”națiuni care au idei similare” pentru a promova securitatea rețelelor 5G, relatează Reuters.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Într-o scrisoare adresată delegaților participanți la evenimentul 2019 World Radiocommunication Conference din Egipt, Trump a afirmat că Statele Unite intenționează să ”desfășoare rapid serviciile 5G” și că ”se află în opoziție cu cei care ar folosi 5G ca un instrument de extindere a controlului asupra propriilor cetățeni sau pentru a răspând neînțelegerile între națiuni”, scrie News.ro.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra țărilor pentru a nu oferi companiei chineze Huawei Technologies acces la viitoarele rețele 5G și au acuzat că echipamentele Huawei ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj, ceea ce compania chineză a negat în mod repetat.

Firefox este cel mai sigur browser CITEȘTE ȘI Firefox este cel mai sigur browser

Trump a avut numeroase discuții telefonice cu lideri străini, inclusiv cu premierul britanic Boris Johnson, în luna august, pentru a le cere să nu permită utilizarea rețelelor 5G.

Luna trecută, Norvegia a anunțat că nu intenționează să interzică Huawei construirea rețelei 5G a țării.

Publicația Sunday Times a relatat că Johnson se pregătește să ofere Huawei accest la ”părțile necontencioase” ale rețelei 5G, iar Reuters a scris ăn această lună că noile reguli germane în domeniu nu vor exclude Huawei.

În luna mai, Trump a semnat un ordin executiv care a declarat urgență națională și a interzis companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicații fabricate de companii care reprezintă un risc pentru securitatea națională. Ordinul a cerut Departamentului pentru Comerț, în colaborare cu alte agenții guvernamentale, să redacteze un plan de aplicare, până la jumătatea lunii octombrie. Departamentul nu a făcut încă public un plan.

În luna mai, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră, arătând că grupul chinez este implicat în activități contrare securității naționale a Statelor Unite.

Congresul analizează o lege care să autorizeze acordarea a până la 1 miliard de dolari companiilor mici și furnizorilor de servicii wireless din mediul rural pentru înlocuirea echipamentelor unor companii, între care Huawei și ZTE, care, potrivit congresmenilor implică riscuri de securitate națională.

Aproximativ 12 operatori americani de telecomunicații care depind de echipamentele ieftine ale Huawei și ZTE discutau în iunie cu  Ericsson și Nokia pentru înlocuirea echipamentelor chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
5g