Truth Social ar putea pierde o finanțare de 1,3 miliarde de dolari întrucât firma cu care ar urma să fuzioneze nu a obținut acordul acționarilor pentru prelungirea unui termen

Truth Social ar putea pierde o finanțare de 1,3 miliarde de dolari întrucât firma cu care ar urma să fuzioneze nu a obținut acordul acționarilor pentru prelungirea unui termen
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Firma de achiziții care a acceptat să fuzioneze cu compania de socializare a fostului președinte al SUA Donald Trump, Truth Social, nu a reușit să își asigure suficient sprijin din partea acționarilor pentru o prelungire cu un an a unui termen, necesară finalizării acordului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În joc este o infuzie de numerar de 1,3 miliarde de dolari, pe care Trump Media & Technology Group (TMTG), care operează aplicația Truth Social, ar trebui să o primească de la Digital World Acquisition, compania de achiziții cu scop special (SPAC) care a încheiat un acord în octombrie pentru a lista la bursă TMTG. Tranzacția a fost înghețată pe fondul anchetelor civile și penale privind circumstanțele din jurul tranzacției, scrie News.ro.

VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie CITEȘTE ȘI VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie

Digital World spera că autoritatea de reglementare a sectorului financiar (Comisia pentru bursă și valori mobiliare – SEC), care îi revizuiește declarațiile privind tranzacția, își va da acordul.

Directorul general al Digital World, Patrick Orlando, a declarat, în cadrul unei reuniuni speciale a acționarilor săi, marți, că va amâna până joi la prânz termenul limită pentru votul privind prelungirea duratei de viață a SPAC cu 12 luni.

Digital World are nevoie de 65% dintre acționarii săi să voteze în favoarea propunerii, dar sprijinul de luni seara a fost mult insuficient, a raportat Reuters.

Digital World nu a dezvăluit marja.

Acțiunile Digital World au scăzut cu 17%, la 20,74 dolari, la New York.

Digital World urmează să se lichideze și să returneze acționarilor banii strânși în oferta publică inițială din septembrie 2021, dacă nu vor fi luate măsuri.

Digital World consideră că TMTG va avea ”fonduri suficiente” până în aprilie 2023. TMTG a declarat săptămâna trecută că Truth Social este ”pe o bază financiară solidă” și că va începe să difuzeze reclame în curând.

Trump a început să folosească Truth Social în aprilie, la două luni după ce a fost lansată în magazinul de aplicații Apple.

Fostul președinte are pe platforma de socializare peste 4 milioane de urmăritori - o fracțiune din cei 89 de milioane pe care i-a avut pe Twitter înainte de a fi interzis din cauza rolului său în revoltele din ianuarie 2021, de la Capitoliul SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
truth social
donald trump