Twitch a fost spart de hackeri

Twitch a fost spart de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 oct 2021

Hackerii au dobândit acces la infrastructura internă a serviciului de streaming deținut de Amazon și au intrat în posesia unor mari cantități de date, inclusiv a codului sursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un mesaj postat pe forumul 4chan a fost primul indiciu că Twitch a fost vizat de hackeri. Aceștia au lăsat de înțeles că au făcută o vizită Twitch și a au plecat cu mâna plină, după ce au creat un torrent cu 125GB de date aparținând serviciului de streaming pentru jocuri.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Printre datele furate se numără informații despre sumele plătite creatorilor de conținut, produse aflate în dezvoltare și (nici mai mult, nici mai puțin de) codul sursă al platformei.

Practic, Twitch a fost un fel de bufet “all you can eat” pentru hackeri și este posibil ca cei 125GB să fie doar parte a pradei obținute.

Din torrent-ul postat de hackeri s-a aflat că Amazon lucrează la un magazin de jocuri care să concureze cu Steam.

Twitch a confirmat, ulterior, hack-ul, ceea ce înseamnă că fie compania a știut, dar nu a anunțat incidentul până atunci, fie nici nu și-a dat seama și a aflat, la fel ca toți ceilalți, direct de la hackeri.

Oricare ar fi situația, hack-ul va avea efecte grave pentru serviciul deținut de Amazon. De cealaltă parte, utilizatorilor li se recomandă să-și schimbe parolele.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
twitch
hackeri