Twitter a suspendat peste 125.000 de conturi asociate cu grupări teroriste, de la jumătatea anului trecut

Twitter a suspendat peste 125.000 de conturi asociate cu grupări teroriste, de la jumătatea anului trecut
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 feb 2016

Twitter a suspendat peste 125.000 de conturi asociate cu grupări teroriste, de la jumătatea anului trecut până în prezent, ca parte a efortului de a sprijini autoritățile guvernamentale în lupta împotriva acestor organizații și, mai ales, a rețelei Stat Islamic, potrivit unui anunț făcut de companie, trasmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
“De la jumătatea anului 2015, am suspendat peste 125.000 de conturi pentru promovarea de acte teroriste, legate în primul rând de gruparea Stat Islamic“, au afirmat reprezentanții Twitter.

Pentru a identifica utilizatorii asociați cu grupări teroriste, rețeaua socială utilizează atât tehnologia, cât și persoane specializate care analizează conturile suspecte. Autoritățile presează marile companii americane din domeniul tehnologiei să adopte tot mai multe măsuri pentru combaterea terorismului.

Google Search ar putea deveni mai intuitiv, folosind inteligența artificială CITEȘTE ȘI Google Search ar putea deveni mai intuitiv, folosind inteligența artificială

“Condamnăm folosirea Twitter pentru promovarea terorismului. Acest tip de comportament, la fel ca orice amenințare violentă, nu este tolerat de serviciul nostru“, au adăugat reprezentanții companiei.

Twitter este o platformă de social media creată în anul 2006 care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte, de maximum 140 de caractere. În România, sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
conturi
si
stat islamic
social media
terorism