Acțiunile Twitter au coborât vineri la minimul istoric

Acțiunile Twitter au coborât vineri la minimul istoric
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 ian 2016

Acțiunile Twitter au scăzut vineri cu 1,4%, la 19,98 de dolari pe unitate,  și au atins minimul istoric, transmite Bloomberg. Pe parcursul anului trecut acțiunile Twitter au pierdut peste o treime din valoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, cotația se situează la mai puțin de jumătate față de prețul de închidere din ziua în care compania s-a listat pe bursa de la New York, de 44,9 dolari.

Twitter trece printr-un proces de restructurare, implementat de Jack Dorsey, CEO-ul platformei de socializare, numit în funcție la începutul lunii octombrie. Acesta l-a înlocuit pe Dick Costolo, care a plecat din companie pe 1 iulie.

Ca parte a acestui proces, Twitter a desființat în toamnă circa 336 de locuri de muncă, aproximativ 8% din personalul companiei la acel moment. Ulterior, Dorsey a oferit angajaților rămași o treime din acțiunile sale la companie, motivând că vrea să investească în oameni și preferă să aibă "o parte mai mică din ceva mare decât o parte mare din ceva mic".

Apple a cumpărat un start-up care a dezvoltat o tehnologie pentru identificarea emoțiilor CITEȘTE ȘI Apple a cumpărat un start-up care a dezvoltat o tehnologie pentru identificarea emoțiilor

De la oferta publică inițială, care a avut loc în 2013, investitorii au fost constat dezamăgiți de rezultatele financiare ale Twitter. Ca urmare, platforma încearcă să atragă noi utilizatori prin introducerea unor funcții noi, multe dintre acestea inspirate de alte rețele de socializare.

Spre exemplu, Twitter ia în calcul posibilitatea de a permite postarea unor mesaje mai lungi, renunțând la limita de 140 de caractere, cu scopul de a atrage mai mulți utilizatori, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de presa internațională.

Limita de caractere pentru mesajele publicate pe platforma de socializare ar urma să crească la 10.000, iar schimbarea ar putea avea loc chiar la finele acestui trimestru.

Totodată, Twitter a introdus în noiembrie butonul "Like", reprezentat printr-o inimă, cu ajutorul căruia utilizatorii își pot arăta aprecierea pentru mesajele publicate, în locul butonului "Favorite", care permitea adăugarea unei postări la o listă formată din "tweet-urile" preferate.

Pe lângă noi produse, Twitter mizează și pe atragerea unor nume importante, care să aducă un suflu nou în companie. Astfel, în toamnă, Twitter l-a numit  în funcția de președinte executiv pe Omid Kordestani, care a ocupat în ultimul deceniu mai multe funcții de conducere la Google.

Rezultatele financiare ale companiei în anul 2015 vor fi publicate pe 10 februarie.

În România sunt peste 300.000 de conturi pe Twitter, dar numărul celor care utilizează platforma este de aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
platforma socializare
retea socializare
actiuni
facebook