Twitter, acuzată de 100 de angajați concediați de încălcarea legii

Twitter, acuzată de 100 de angajați concediați de încălcarea legii
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Twitter a fost acuzată de 100 de foști angajați de diverse încălcări ale legii, care decurg din preluarea companiei de către Elon Musk, inclusiv vizarea femeilor pentru concedieri și neplata compensațiilor promise, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Shannon Liss-Riordan, o avocată a angajaților, a declarat că a depus 100 de cereri de arbitraj împotriva Twitter, care includ acuzații similare cu cele din patru procese colective aflate pe rolul curții federale din California, scrie News.ro.

Twitter va avea un abonament pentru companii CITEȘTE ȘI Twitter va avea un abonament pentru companii

Toți lucrătorii au semnat acorduri pentru a aduce acuzații legale împotriva companiei în arbitraj, mai degrabă decât în instanță, a spus Liss-Riordan, ceea ce înseamnă că probabil că li se va interzice să participe la acțiunile colective.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor de către Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei de socializare, iar alți câteva sute au demisionat ulterior.

Cererile de arbitraj acuză Twitter de discriminare sexuală, încălcare a contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau pentru creșterea copilului.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Liss-Riordan a spus că firma ei a vorbit cu sute de alți foști angajați Twitter și intenționează să depună mai multe reclamații legale în arbitraj, în numele lor.

”Conduita Twitter de când Musk a preluat controlul este incredibil de flagrantă și vom urmări toate căile pentru a proteja lucrătorii și a obține de la Twitter compensația care le este datorată”, a spus ea.

VIDEO Un nou serial Netflix cu români. Vlad Țepeș, personaj central CITEȘTE ȘI VIDEO Un nou serial Netflix cu români. Vlad Țepeș, personaj central

Procesele de acțiune colectivă aflate în curs susțin că Twitter a concediat angajați și antreprenori fără preavizul de 60 de zile cerut de lege, a concediat în mod disproporționat femei și a forțat lucrătorii cu dizabilități, refuzând să permită munca la distanță.

Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puțin trei plângeri depuse la un consiliu al muncii din SUA, care susțin că lucrătorii au fost concediați pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă și alte comportamente protejate de legea federală a muncii.

Compania a negat încălcarea legii care impune o notificare prealabilă și încă nu a răspuns la celelalte pretenții.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
angajati
concedieri