Twitter dezactivează postarea prin SMS

Twitter dezactivează postarea prin SMS
scris 5 sep 2019

Din considerente de securitate, postarea prin intermediul SMS-urilor, una din funcțiile originale ale Twitter, va fi inactivă, cel puțin pentru o perioadă.

Twitter a anunțat că dezactivează funcția de postare prin intermediul SMS-urilor, după ce aceasta a fost folosită recent de hackeri pentru spargerea contului lui Jack Dorsey, CEO-ul companiei.

La sfârșitul lunii trecute, hackerii au reușit să posteze pe contul de Twitter al lui Jack Dorsey o serie de mesaje de amenințare și injurii.

Postarea prin SMS este una din funcțiile care au stat la baza Twitter încă de la început, însă acum este mai mult o relicvă, fiind folosită de foarte puțini utilizatori, în special în regiunile în care conexiunea la internet este o problemă.

Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor

Această facilitate permite postarea pe rețeaua socială a unui mesaj trimis la un număr special de telefon. Însă, în momentul în care hackerii află și clonează numărul de telefon al unei anumite persoane, securitatea contului respectiv poate fi compromisă.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Jack Dorsey - hackerii au intrat în posesia numărului său de telefon și au postat prin SMS pe contul acestuia.

Twitter recunoaște că trebuie să-și îmbunătățească sistemul de autentificare în doi pași, care presupune confirmarea logării printr-un cod care poate fi primit pe SMS sau generat de o aplicație specială.

SMS-ul nu reprezintă cea mai bună variantă în acest caz, mai ales când hackerii pot clona un număr de telefon pentru a primi mesajele și apelurile celui vizat. O soluție mai bună este folosirea unei aplicații specializate în generarea codurilor temporare, precum Authy.

Twitter acuză cu aceeași ocazie și operatorii de comunicații, care nu iau suficiente măsuri pentru protejarea numerelor de telefon și împiedicarea clonării acestora de hackeri.

Compania americană va reactiva în curând posibilitatea postării prin SMS, dar doar în acele țări în care aceasta este esențială pentru utilizatorii rețelei sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
sms
securitate
hackeri