Twitter îi ajută pe utilizatori să se gândească de două ori înainte de a răspunde, pentru a evita un posibil comportament abuziv

Twitter îi ajută pe utilizatori să se gândească de două ori înainte de a răspunde, pentru a evita un posibil comportament abuziv
scris 6 mai 2021

Twitter îi ajută pe utilizatori să se gândească de două ori înainte de a răspunde unei postări și retestează astfel o funcție de examinare și revizuire a comentariilor.

Platforma social media, deseori criticată din cauza comportamentului abuziv al utilizatorilor, a testat inițial această funcție anul trecut. Compania a spus că testele au arătat că solicitările trimise au redus replicile ofensatoare, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Miercuri, compania a spus că va derula instrucțiunile pe conturile de limbă engleză utilizate de pe iOS și Android.

Într-o postare pe blog, Twitter a spus că mesajele pe care le-a trimis au făcut ca 34% dintre utilizatori să își revizuiască replica inițială sau să renunțe să mai răspundă.

Utilizatorii au compus, în medie, cu 11% mai puține răspunsuri ofensatoare după ce au fost îndemnați prima dată, a spus Twitter. Pe lângă asta, ei au primit mai puține replici ofensatoare și dăunătoare.

Gigantul american Amazon deschide a patra firmă în România CITEȘTE ȘI Gigantul american Amazon deschide a patra firmă în România

Twitter a mai precizat că îndemnurile sunt concepute să ia în considerare natura relației dintre contul care publică mesajul și cel care comentează.

„Dacă două conturi se urmăresc și își răspund deseori, este o probabilitate mai mare ca utilizatorii să aibă un ton referat de comunicare”, se mai arată în articolul de pe blog.

Cele mai recente statistici ale Twitter, pentru ianuarie - iunie 2020, arată că platforma a eliminat conținut posibil ofensator publicat de pe 1,9 milioane de conturi și a suspendat 925.700 de conturi pentru încălcarea regulilor platformei.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
comportament abuziv