Twitter le recomandă tuturor utilizatorilor săi să-și schimbe parolele

Twitter le recomandă tuturor utilizatorilor săi să-și schimbe parolele
scris 4 mai 2018

Twitter recomandă schimbarea parolelor după ce a descoperit un bug un sistemul de criptare a acestora.

Utilizatorilor Twitter le este recomandat chiar de către compania americană să-și schimbe parolele cât mai repede, ca o măsură preventivă, după ce acestea au fost ținute pe serverele companiei în format text.

În mod normal, serviciile care folosesc un sistem de logare cu nume și parolă, precum Twitter și multe alte site-uri, stochează parolele utilizatorilor pentru a le putea verifica în momentul logării.

Stocarea se face prin mascarea simbolurilor care compun parolele. Astfel, parolele nu ar putea fi citite în cazul în care un atacator reușește să dobândească acces la fișierul în care acestea sunt salvate.

Facebook folosește imaginile postate pe Instagram pentru a-și perfecționa sistemul de inteligență artificială. Perspectivele în domeniu vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum CITEȘTE ȘI Facebook folosește imaginile postate pe Instagram pentru a-și perfecționa sistemul de inteligență artificială. Perspectivele în domeniu vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum

Twitter, însă, a descoperit un bug în sistemul cu care maschează parolele, bug care a făcut ca toate parolele utilizatorilor săi să fie salvate în format text și expuse astfel în cazul unui eventual atac.

Compania americană spune că nu există dovezi conform cărora parolele stocate astfel ar fi ajuns în posesia hackerilor, însă, ca măsura de precauție, este bine ca toți cei peste 330 de milioane de utilizatori ai rețelei să-și schimbe parolele actuale.

Reprezentanții companiei nu au specificat dacă chiar toate parolele au fost salvate necriptat sau de cât timp s-a întâmplat ca acestea să nu fie mascate, însă faptul că recomandarea vizează absolut toți utilizatorii este un indicator al gravității problemei.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
securitate
parole