Twitter nu și-a mai plătit chiria. Elon Musk scoate la licitație mobilier de birou și aparate din bucătăria companiei

Twitter nu și-a mai plătit chiria. Elon Musk scoate la licitație mobilier de birou și aparate din bucătăria companiei
scris 4 ian 2023

Compania Twitter a fost dat în judecată pentru o chirie neplătită în valoare de 136.260 de dolari, o restanță acumulată după preluarea sa de către Elon Musk. Proprietarul clădirii susține că firma de social media datorează chiria retroactiv pentru sediul său de pe California Street din San Francisco, relatează The Guardian.

Elon Musk încearcă să reducă cheltuielile la Twitter cât mai aproape de zero, în timp ce averea sa personală se micșorează - iar acest lucru se pare că a inclus și întârzierea plății chiriei pentru unele din birourile companiei.

Bing va folosi AI-ul de la ChatGPT CITEȘTE ȘI Bing va folosi AI-ul de la ChatGPT

Twitter datorează 136.260 de dolari pentru chiria neplătită pentru birourile sale de la etajul 30 al unei clădiri din centrul orașului San Francisco, potrivit unui proces intentat săptămâna trecută de proprietarul clădirii, scrie News.ro.

Proprietarul clădirii de pe strada California 650 -  care nu este sediul principal al Twitter în San Francisco - a trimis o notificare companiei de social media la 16 decembrie prin care o informa că va fi în incapacitate de plată dacă nu plătește în termen de cinci zile. Cele cinci zile s-au scurs fără să se facă plata, potrivit procesului.

Proprietarul, Columbia REIT 650 California LLC, solicită despăgubiri ce cuprind valoarea totală a chiriei restante, precum și onorariile pentru avocat și alte cheltuieli.

Twitter a semnat un contract de închiriere pe șapte ani pentru birourile respective în 2017. Chiria lunară a fost de 107.526,50 de dolari în primul an complet și a crescut treptat până la 128.397 de dolari în al șaptelea an.

Twitter nu a răspuns la un mesaj pentru comentarii. Compania nu mai are un departament de relații cu presa, reaminteșteThe Guardian.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, iar compania are de plătit aproximativ 1 miliard de dolari pe an sub formă de taxe în urma tranzacției. Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de deținerea acțiunilor Tesla, care au pierdut mai mult de jumătate din valoarea lor de când a devenit proprietarul Twitter. El a vândut acțiuni ale companiei de vehicule electrice în valoare de aproape 23 de miliarde de dolari pentru a finanța achiziția din aprilie, când a început să își construiască o poziție în Twitter. Musk a pierdut chiar și primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, potrivit Forbes.

Milardarul și-a apărat măsurile extreme de reducere a costurilor luna trecută, într-o convorbire nocturnă pe Twitter Spaces. "Această companie este ca și cum, practic, te-ai afla într-un avion care se îndreaptă spre sol cu viteză mare, cu motoarele în flăcări și comenzile nu funcționează", a declarat Musk la 21 decembrie.

Capitalizarea de piață a Apple a scăzut sub pragul de 2 trilioane de dolari pentru prima dată din 2021 CITEȘTE ȘI Capitalizarea de piață a Apple a scăzut sub pragul de 2 trilioane de dolari pentru prima dată din 2021

Sediul central al companiei se află la o altă adresă din San Francisco, 1355 Market Street, unde Twitter ar fi rămas, de asemenea, în urmă cu plata chiriei, potrivit New York Times.

Pe lângă faptul că nu-și plătește chiria și concediază angajații,  Musk scoate la licitație și mobilierul de birou de lux, echipamente de bucătărie și alte obiecte din trecutul companiei, când Twitter avea peste 7.500 de angajați cu normă întreagă în întreaga lume, iar prânzul gratuit și alte facilități acordate angajaților erau frecvente. Se estimează că aproximativ trei sferturi din baza de angajați ai Twitter au părăsit compania, fie pentru că au fost concediați, fie pentru că au demisionat.

Printre obiectele pe care Twitter le scoate la licitație se numără un cuptor de pizza, un mixer de bucătărie profesional de 40 de litri (se vinde cu aproximativ 18.000 de dolar) și mobilier cu design de lux, cum ar fi scaunele Eames de la Herman Miller și scaunele Knoll Diamond, care se vând cu mii de dolari.

Chiar și o statuie a păsării Twitter (licitația începe de la 25 de dolari) și un afișaj luminos de neon cu logo-ul Twitter (licitația începe de la 50 de dolari) sunt puse la bătaie în cadrul acestei licitații de tip "Fire Sale", care amintește de criza dotcom de la începutul anilor 2000, când start-up-urile tehnologice eșuate își vindeau produsele extravagante de birou, menționează The Guardian.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
chirie
elon musk