Twitter va închide Periscope, platforma sa de videoclipuri în direct

Twitter va închide Periscope, platforma sa de videoclipuri în direct
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2020

Twitter a anunțat marți că intenționează să închidă Periscope, platforma sa care difuzează videoclipuri în direct, până în luna martie, explicând într-un mesaj publicat pe blogul său oficial că această aplicație de streaming video, care se confruntă cu o scădere continuă a numărului de utilizatori, nu mai este sustenabilă din punct de vedere financiar, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pe parcursul ultimilor doi ani, am constatat o scădere a utilizării sale, iar costurile (...) nu vor face altceva decât să crească odată cu trecerea timpului", au explicat reprezentanții companiei Twitter în acel mesaj online., scrie Agerpres.

România cade în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și iese din Top 5 CITEȘTE ȘI România cade în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și iese din Top 5

"Adevărul este că aplicația Periscope se află acum într-un mod nesustenabil de mentenanță și acest lucru se întâmplă deja de ceva vreme", au adăugat reprezentanții acestei platforme de microblogging, care a cumpărat Periscope în 2015.

Aplicația nu va mai fi disponibilă spre descărcare începând din martie 2021. Totuși, cele mai multe dintre funcțiile de bază ale Periscope vor fi conservate și integrate în rețeaua de socializare Twitter.

Transmisiunile în direct care au fost distribuite pe Twitter vor rămâne pe rețeaua de socializare sub forma unor redifuzări, iar utilizatorii vor putea să descarce o arhivă a transmisiunilor lor realizate pe Periscope înainte ca aplicația să fie închisă.

"Ar fi trebuit, probabil, să luăm această decizie mai devreme", dacă anul 2020 și pandemia de COVID-19 "nu ar fi redefinit prioritățile noastre", au declarat reprezentanții companiei Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
periscope