UE creează o listă neagră pentru sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii

UE creează o listă neagră pentru sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2019

Uniunea Europeană a decis vineri să creeze o listă neagră pentru sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice întreprinse din exteriorul Uniunii, transmite AFP, citând un comunicat al Consiliului UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Măsurile restrictive includ interdicția de a călători în UE și înghețarea bunurilor. În plus, le este interzis persoanelor și entităților din UE să pună la dispoziție fonduri persoanelor și entităților înscrise pe listă", precizează comunicatul.

Facebook își modifică, din nou, algoritmul CITEȘTE ȘI Facebook își modifică, din nou, algoritmul

"Pentru prima dată, UE va putea impune sancțiuni unor persoane sau entități care sunt responsabile de atacuri cibernetice sau de tentative de atacuri cibernetice, care aduc un sprijin financiar, tehnic sau material unor atacuri cibernetice sau sunt implicate în orice alt mod în acestea", arată comunicatul.

Textul menționează că "vor putea fi impuse sancțiuni, de asemenea, unor persoane sau entități care sunt asociate acestora", scrie Agerpres.

UE va sancționa atacurile "care au efecte importante' și care 'își au originea ori sunt întreprinse în exteriorul UE sau utilizează infrastructuri situate în exteriorul UE sau sunt conduse de persoane ori entități stabilite ori care acționează în exteriorul UE, sau sunt întreprinse cu ajutorul unor persoane sau entități care acționează în exteriorul UE", precizează comunicatul.

Textul nu menționează niciun stat, dar europenii au denunțat în mai multe rânduri atacuri cibernetice venite din Rusia, China, Coreea de Nord și Iran.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
ue