UE decide că orice atac informatic vizând un stat membru va primi răspuns comun din partea blocului comunitar

UE decide că orice atac informatic vizând un stat membru va primi răspuns comun din partea blocului comunitar
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Uniunea Europeană a convenit că un atac informatic asupra unui stat membru va fi întâmpinat cu un răspuns comun, inclusive sancțiuni vizând hacherii, fie că sunt actori statali sau nestatali, relatează Deutsche Welle.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miniștrii de Externe ai UE, care s-au reunit la Luxemburg, au anunțat într-un comunicat că blocul comunitar a folosi „instrumentele diploma’iei informatice” pentru a răspunde la activitățile informatice malițioase vizând sisteme de calculatoare, scrie News.ro.

„Un răspuns comun al UE la activități informatice malițioase ar fi proporțional cu amploarea, scara, durata, intensitatea, complexitatea, gradul de sofisticare și impactul activității informatice”, au precizat miniștrii de Externe într-un comunicat

Așa-numite măsuri restrictive vizează, în mod normal, indivizi, grupuri, companii sau guverne prin interdicții de călătorii, înghețări de active sau restricții pe afaceri.

Euro atinge un nivel maxim al ultimilor aproape 5 ani, pe fondul tensiunilor politice CITEȘTE ȘI Euro atinge un nivel maxim al ultimilor aproape 5 ani, pe fondul tensiunilor politice

În condițiile în care alegerile din Germania au loc în septembrie, există tot mai multe temeri în UE că persoane sau grupuri ar putea lansa atacuri informatice pentru a influența alegerile, posibil cu sprijinul unui govern străin, precum Rusia.

Luna trecut, Guvernul german a avertizat partidele politice să ia măsuri suplimentare împotriva spargerii sistemelor lor informatice, după atacurile care au vizat scrutinele din SUA și din Franța. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
atac cibernetic