Nokia își extinde centrul de cercetare în telecomunicații din Timișoara, va ajunge la investiții de 73 milioane euro în 2018

Nokia își extinde centrul de cercetare în telecomunicații din Timișoara, va ajunge la investiții de 73 milioane euro în 2018
scris 20 iun 2017

Grupul Nokia își extinde centrul de cercetare și dezvoltare în telecomunicații din Timișoara cu 27.000 de metri pătrați în prima jumătate a anului 2018, iar după finalizarea acestei etape va ajunge la o investiție totală de 73 milioane euro în campusul din orașul din vestul țării, au anunțat marți reprezentanții Nokia, în cadrul unei întâlniri cu presa la Timișoara.

Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile, scrie News.ro.

În prezent, peste 1.300 de angajați sunt în campus, din care 600 de ingineri din departamentul de cercetare și dezvoltare, inaugurat acum, și peste 700 de specialiști în centrul global de operare de rețele, deschis în prima etapă de relocare a echipei la Timișoara, în decembrie 2015.

Cea de-a treia și etapa finală de relocare a echipei în campusul Nokia din Timișoara va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Ion Sturza lansează un fond de investiții de 20 milioane euro pentru start-up-uri IT CITEȘTE ȘI Ion Sturza lansează un fond de investiții de 20 milioane euro pentru start-up-uri IT

Nokia are acum 1.600 de angajați în România și va angaja încă 300 de salariați până la finalul acestui an, dintre care 100 în echipele de cercetare și dezvoltare.

“În cei 25 de ani de prezență și inovare în România, am fost o companie cheie în dezvoltarea telecomunicațiilor pe plan local și la nivel național. (...) Aceasta este ultima etapă a investiției în campus. Investiția depășește 70 de milioane de euro”, a declarat directorul general al Nokia România, Raoul Ros.

Centrul din Timișoara va fi deschis studenților de la Universitate de Vest.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
investitii
cercetare
timisoara