UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari

UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 sep 2020

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a început negocierile pentru angajarea băncilor de investiții care vor intermedia listarea companiei, plănuită pentru 2021, potrivit surselor Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania ar putea fi evaluată, în cadrul IPO-ului, la 15 miliarde de dolari, susțin sursele citate.  În această vară, compania era evaluată la puțin peste 10 miliarde de dolari.

În iulie, Daniel Dines, directorul general și cofondatorul companiei, a anunțat oficial că UiPath pregătește o ofertă publică inițială pentru 2021.

Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori CITEȘTE ȘI Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers. În această vară, UiPath a atras o nouă investiție, de 225 milioane de dolari, obținând o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

Compania generează venituri anuale de peste 400 de milioane de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
listare uipath
ipo uipath
unicorn
dines
evaluarea uipath