UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari

UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari
scris 23 sep 2020

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a început negocierile pentru angajarea băncilor de investiții care vor intermedia listarea companiei, plănuită pentru 2021, potrivit surselor Reuters.

Compania ar putea fi evaluată, în cadrul IPO-ului, la 15 miliarde de dolari, susțin sursele citate.  În această vară, compania era evaluată la puțin peste 10 miliarde de dolari.

În iulie, Daniel Dines, directorul general și cofondatorul companiei, a anunțat oficial că UiPath pregătește o ofertă publică inițială pentru 2021.

Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori CITEȘTE ȘI Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers. În această vară, UiPath a atras o nouă investiție, de 225 milioane de dolari, obținând o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

Compania generează venituri anuale de peste 400 de milioane de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
listare uipath
ipo uipath
unicorn
dines
evaluarea uipath