ULTIMA ORĂ UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, atrage noi fonduri de la investitori și devine “decacorn”, cu o evaluare de peste 10 miliarde dolari

ULTIMA ORĂ UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, atrage noi fonduri de la investitori și devine “decacorn”, cu o evaluare de peste 10 miliarde dolari

Daniel Dines

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 iul 2020

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, a atras o nouă finanțare de la un grup de investitori conduși de Alkeon Capital Management, obținând o evaluare de peste 10 miliarde de dolari.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Compania fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras 225 milioane de dolari într-o rundă de finanțare de tip Serie E, obținând o evaluare post-investiție de 10,2 miliarde de dolari.

Armele împotriva COVID și a altor bacterii sunt lămpile cu ultraviolete! Tehnologia STERILE AIRE, dezvoltată de specialiști americani, este disponibilă acum și în România! CITEȘTE ȘI Armele împotriva COVID și a altor bacterii sunt lămpile cu ultraviolete! Tehnologia STERILE AIRE, dezvoltată de specialiști americani, este disponibilă acum și în România!

Primele informații legate de negocierile în vederea strângerii de noi fonduri au apărut luna trecută.

Daniel Dines, directorul general al UiPath și cofondatorul companiei, alături de antreprenorul Marius Tîrcă, a semnalat în vara trecută că UiPath va atinge statutul de “decacorn”, fără însă să ofere detalii suplimentare.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

Runda de finanțare a fost condusă de Alkeon Capital Management, căruia i s-au alăturat investitori noi și existenți, printre care Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global și Wellington, precum și fonduri și conturi prin T. Rowe Price Associates.

Noua investiție va sprijini planurile UiPath în vederea accelerării proceselor de automatizare în companii, “astfel ca fiecare afacere să devină, în final, o afacere bazată pe software”, spune Dines.

“Vom continua să investim în inovația bazată pe inteligența artificială și să extindem ofertele din [sectorul de] cloud. Epidemia de Covid-19 a evidențiat nevoia critică de automatizare în fața provocărilor, pentru a crea valoarea adăugată într-un interval de zile și săptămâni, nu în luni sau ani”, a adăugat cofondatorul și directorul general al UiPath.

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea CITEȘTE ȘI FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea

La runda anterioară de finanțare, derulată anul trecut, UiPath a atras 568 milioane de dolari și a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), cu  o evaluare la acel moment de 7 miliarde de dolari.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În urma investiției anunțate astăzi, UiPath a urcat pe locul 22 în topul mondial al “unicornilor”, înaintea unor companii ca Ripple sau Coinbase, potrivit datelor agregate de CB Insights.

Clasamentul global este condus de companiile chineze Bytedance și Didi Chuxing, evaluate la 75 și, respectiv, 56 miliarde de dolari, urmate de Stripe și SpaceX (ambele 36 miliarde dolari), Palantir Technologies (20 miliarde dolari) și Airbnb (18 miliarde dolari), toate din SUA.

În 24 de luni, veniturile anuale recurente ale UiPath au crescut de la 100 milioane dolari la peste 400 milioane dolari. • Compania plănuiește să dezvolte în continuare platforma de hiperautomatizare cu cea mai mare adopție pe piață, extinderea ofertelor cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
decacorn