ULTIMA ORĂ LG iese de pe piața smartphone-urilor

ULTIMA ORĂ LG iese de pe piața smartphone-urilor
scris 5 apr 2021

Producătorul coreean, LG, a anunțat că renunță să mai concureze pe piața smartphone-urilor, după ani la rând de pierderi.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

După ce, luni la rând, oficialii companiei au negat zvonurile care vorbeau de o ieșire iminentă de pe piața smartphone-urilor, LG confirmă acum că renunță mai concureze pe extrem de agitata piață a telefoanelor inteligente.

În funcție de regiune și de ritmul vânzărilor, smartphone-urile LG care sunt acum pe piață vor mai rămâne disponibile pentru achiziție, dacă utilizatorii chiar doresc să cumpere telefoane despre al căror suport nu se știe cum va continua.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Nu au fost anunțate disponibilizări. În schimb, cei de la LG spun că deciziile privind forța de muncă vor fi luate local, în fiecare regiune, în funcție de particularitățile afacerilor desfășurate de companie.

Oficial, producătorul coreean spune că renunță la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum componente pentru vehicule electrice, case inteligente, inteligență artificială, B2B etc.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Ieșirea LG de pe piața smartphone-urilor nu reprezintă o surpriză, având în vedere că, în ultimii ani, divizia de smartphone-uri a acesteia a operat constant pe pierdere. Asta deși, la începutul anului trecut, oficialii companiei spuneau că încearcă să revină pe profitabilitate în 2021.

Anii de glorie ai LG pe piața smartphone-urile au fost cei în care compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca Google să-și facă propria divizie de hardware. LG a fost mereu unul dintre cei mai inovatori producători de smartphone-uri, însă asta nu s-a concretizat la nivel financiar.

FOTO Oppo prezintă flagship-ul Find X3 Pro CITEȘTE ȘI FOTO Oppo prezintă flagship-ul Find X3 Pro

Compania coreeană trebuia să lanseze anul acesta un smartphone care-și mărea suprafața prin rularea ecranului. Cel mai probabil, acesta nu va fi scos pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
smartphone