Siri își schimbă vocea

Siri își schimbă vocea
scris 2 apr 2021

Asistentul digital dezvoltat de Apple va avea, în curând, două voci noi, iar utilizatorul va putea alege pentru Siri între o voce feminină și una masculină.

Vocea feminină a asistenților digitali este, de la o vreme încoace, subiect de dezbateri pe platformele sociale și nu numai. Anumiți utilizatori sunt deranjați de faptul că nu au de ales, trebuind să se mulțumească cu o voce feminină.

Atentă la subiecte de acest gen, Apple a decis să aducă modificări și să le prezinte utilizatorilor două opțiuni legate de vocea lui Siri. Astfel, Apple va renunța la vocea actuală a asistentului său digital.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În schimb, vor exista două voci noi, una feminină și una masculină. Mai mult, vocea feminină nu va mai fi setată în mod implicit. Utilizatorul va putea alege, în cadrul procesului inițial de configurare al dispozitivului și de la Settings, vocea care îi va răspunde la interpelări.

Dintre cei mai folosiți trei asistenți digitali, dezvoltați de Apple, Google și Amazon, Siri este primul care renunță la o setare implicită privind vocea și lasă utilizatorul să o aleagă atunci când deschide un dispozitiv nou pentru prima oară.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Noile voci ale lui Siri sunt procesate de un sistem neural text-to-speech, care face ca vorbele înregistrate individual să “curgă” cât mai natural, formând în timp real fraze fluente. Cei care au testat deja noile voci spun că acestea sună mult mai bine, având tranziții line între cuvinte și inflexiuni naturale.

Opțiunile sunt deja disponibile în cea mai nouă versiune beta de iOS și iPadOS și, cel mai probabil, vor face parte din versiunea 14.5 a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
siri
voce
apple
iphone
ios
ipados