ULTIMA ORĂ România intervine împotriva Facebook și reclamă la Comisia Europeană, alături de alte state, achiziția startup-ului IT Kustomer

ULTIMA ORĂ România intervine împotriva Facebook și reclamă la Comisia Europeană, alături de alte state, achiziția startup-ului IT Kustomer
scris 14 mai 2021

România și alte 9 țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului concurențial al tranzacției prin care Facebook vrea să preia Kustomer, un startup specializat în platforme de servicii pentru clienți și chatbots, achiziția urmând să fie examinată de Comisia Europeană.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Gigantul american din social media, Facebook, nu va putea finaliza preluarea Kustomer fără autorizație din partea Comisiei Europene.

Kustomer, cu sediul în SUA, furnizează software de gestionare a relației cu clienții (CRM) ca serviciu (SaaS), pentru a asista companiile în gestionarea comunicărilor cu consumatorii, relevă date analizate de Profit.ro.

Facebook nu a dezvăluit prețul achiziției propuse. Acesta se ridică însă la aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

VIDEO&FOTO Asus prezintă smartphone-ul Zenfone 8 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Asus prezintă smartphone-ul Zenfone 8

Tranzacția, anunțată în noiembrie anul trecut, nu întrunește criteriile UE privind concentrările economice pentru a fi notificată către Comisia Europeană, însă a fost înregistrată în Austria, unde depășește pragurile valorice naționale privind notificarea către autoritățile de reglementare antitrust.

Comisia Europeană a decis acum să analizeze tranzacția în urma unei cereri inițiale depuse de Austria, căreia i s-au alăturat România, Irlanda, Bulgaria, Franța, Belgia, Italia, Islanda, Olanda și Portugalia.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Comisia consideră că tranzacția ar putea afecta competiția pe piețele pentru software de tip CRM și servicii de publicitate online și a transmis că va cere Facebook să notifice oficial tranzacția.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
kustomer
facebook cumpara kustomer
comisia europeana
ancheta antitrust
software crm
relatia cu clientii
customer relationship management
chatbots