ULTIMA ORĂ UiPath își anunță rezultatele, depășind așteptările analiștilor: și-a majorat veniturile cu peste două treimi în primul trimestru. Acțiunile scad însă

ULTIMA ORĂ UiPath își anunță rezultatele, depășind așteptările analiștilor: și-a majorat veniturile cu peste două treimi în primul trimestru. Acțiunile scad însă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 iun 2021
UiPath, primul “unicorn” fondat de antreprenori români, proaspăt listat la bursa de la New York, și-a majorat veniturile cu peste două treimi în primul trimestru al anului fiscal, depășind estimările analiștilor. În pofida rezultatelor financiare peste așteptări, acțiunile companiei se depreciază puternic after-hours.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare Veniturile au crescut cu 65% în perioada februarie-aprilie, la 186,2 milioane de dolari, de la 113,1 milioane de dolari în intervalul similar din 2020, potrivit raportului financiar al companiei, primul emis în calitate de companie tranzacționată public.

Veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 64%, la 652,6 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Analiștii de pe Wall Street estimau venituri de 168,6 milioane de dolari și un rezultat ARR de 613,4 milioane de dolari.

Pierderile companiei s-au adâncit la aproape 294 milioane de dolari (1,11 dolari/acțiune), de la 52,8 milioane de dolari în primul trimestru al anului fiscal anterior. Profitul operațional ajustat, care exclude o serie de costuri, s-a ridicat la 0,02 dolari/acțiune, comparativ cu o pierdere de 0,09 dolari/acțiune în perioada februarie-aprilie 2020.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Analiștii intervievați de FactSet se așteptau la o pierdere de 0,05 dolari/acțiune.

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic în tranzacțiile afterhours, în pofida rezultatelor care au depășit estimările și a prognozelor optimiste pentru restul anului.

UiPath preconizează că va obține venituri recurente de până la 855 milioane de dolari în anul fiscal ce se încheia pe 31 ianuarie 2022, în timp ce analiștii estimează venituri de aproximativ 810 milioane de dolari.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

În jurul orei 0:30 (ora României), acțiunile UiPath se depreciau cu 7,2%, la 70,50 dolari. Titlurile companiei au închis tranzacțiile de marți cu un avans de 2,9%.

UiPath, companie fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
venituri
rezultate financiare
uipath listare
daniel dines