ULTMA ORĂ UiPath raportează din nou rezultate peste estimările analiștilor și urcă prognoza pentru anul fiscal 2022. A trecut însă pe pierdere, acțiunile scad

ULTMA ORĂ UiPath raportează din nou rezultate peste estimările analiștilor și urcă prognoza pentru anul fiscal 2022. A trecut însă pe pierdere, acțiunile scad
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 sep 2021

Veniturile UiPath, primul “unicorn” fondat de antreprenori români, au crescut cu 40% în al doilea trimestru al anului fiscal, mai rapid decât estimau analiștii. Acțiunile companiei scad însă abrupt în tranzacțiile after-hours la New York, chiar și după ce UiPath și-a revizuit în urcare prognoza privind performanța la nivelul întregului an.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

UiPaith a raportat venituri de 195,5 milioane de dolari în trimestrul fiscal încheiat la 31 iulie, în creștere cu 40% comparativ cu venituri de 139,4 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.

Veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 60%, la 726,5 milioane de dolari.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Analiștii intervievați de FactSet estimau venituri de 184,3 milioane de dolari și un rezultat ARR de 703,8 milioane de dolari, potrivit MarketWatch.

Compania fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 100 de milioane de dolari, față de un câștig de circa 5 milioane de dolari în al doilea trimestru din 2020. Profitul operațional ajustat, care exclude o serie de costuri, a scăzut de la 0,03 dolari/acțiune la 0,01 dolari/acțiune.

Analiștii FactSet se așteptau la o pierdere de 0,05 dolari/acțiune.

"Ne-am continuat ritmul robust în al doilea trimestru al anului fiscal 2022, cu o creștere a ARR de 60% de la an la an, până la 726,5 milioane de dolari. Rezultatele noastre au fost impulsionate atât de adăugarea de noi clienți, în condițiile în care am încheiat trimestrul cu peste 9.100 de clienți, cât și de extinderea puternică în ceea ce privește clienții existenți, reflectată în cea mai bună rată de retenție netă în dolari din clasa noastră, de 144%. Oportunitatea de a debloca potențialul uman este imensă, iar noi ne aflăm în primele etape ale pieței de automatizare. Credem că avem o oportunitate pe termen lung de a genera o creștere durabilă și de a construi o companie care va transforma modul în care organizațiile concurează, angajații experimentează munca, iar companiile interacționează cu clienții lor", spune Dines în raportul trimestrial.

UiPath și-a revizuit în urcare proiecțiile privind veniturile pentru întreg anul fiscal, în intervalul 876-881 milioane de dolari, comparativ cu venituri de 850-855 milioane de dolari anticipate anterior.

Acțiunile UiPath s-au depreciat însă cu peste 7% în debutul tranzacțiilor after-hours, după un declin de 1,44% în sesiunea de marți. Titlurile companiei au avut o evoluție similară după anunțarea rezultatelor pentru primul trimestru, care depășiseră, de asemenea, estimările analiștilor.

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
venituri
rezultate financiare
uipath listare
daniel dines