Un consorțiu chinez a cumpărat producătorul american de imprimante Lexmark, pentru 3,6 miliarde de dolari

Un consorțiu chinez a cumpărat producătorul american de imprimante Lexmark, pentru 3,6 miliarde de dolari
scris 20 apr 2016

Producătorul american de imprimante Lexmark a fost achiziționat de un consorțiu chinez, care a plătit 3,6 miliarde de dolari, sau 40,50 dolari pe acțiune, transmite BBC.

Printre cumpărători se află Apex Technology din China și PAG Asia Capital, una din cele mai mari firme de private equity din Asia.

Tranzacția ar urma să se finalizeze în al doilea semestru din acest an și trebuie aprobată de Comisia pentru Investiții Străine în SUA (CFIUS).

Consiliul de Administrație al Lexmark a aprobat în unanimitate tranzacția, care va permite extinderea companiei pe piețele asiatice.

Intel va concedia 12.000 de angajați, ca urmare a scăderii vânzărilor de PC-uri CITEȘTE ȘI Intel va concedia 12.000 de angajați, ca urmare a scăderii vânzărilor de PC-uri

Paul Rooke, președintele-director general al Lexmark, a declarat că preluarea va permite companiei "să ajungă la următorul nivel de creștere și inovare mai rapid decât dacă ar fi rămas independentă".

Paul Rooke va rămâne în continuare șeful companiei.

Până la finalizarea tranzacției, acțiunile Lexmark nu vor mai fi tranzacționate la Bursa de la New York. Marți, titlurile au urcat cu 0,96%, la 34,65 dolari.

Lexmark, prezentă și pe piața din România, își va păstra sediul central în Lexington, statul american Kentucky. Tranzacția a fost intermediată de banca americană de investiții Goldman Sachs. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
lexmark
​paul rooke
apex technology