Un director al Facebook a vândut acțiuni ale companiei de 32 milioane dolari

Un director al Facebook a vândut acțiuni ale companiei de 32 milioane dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 nov 2015

Antreprenorul american Marc Andreessen, membru în Consiliul de Administrație al Facebook, a vândut aproximativ 15% din acțiunile pe care le deține la operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume, în schimbul cărora a obținut aproape 31,9 milioane de dolari, relatează Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Andreessen, coautor al motorului de căutare web Mosaic și cofondatorul companiei din domeniul tehnologic Netscape, a vândut, vineri și luni, 309.464 de acțiuni Facebook, la prețuri cuprinse între 101,96 și 104,22 dolari pe acțiune, potrivit unui comunicat remis bursei din New York.

Potrivit celor mai recente date disponibile, directorul Facebook deținea aproximativ 2,1 milioane de acțiuni la compania condusă de Mark Zuckerberg.

Tranzacțiile, efectuate prin intermediul fondului de capital de risc Andreessen Horowitz, au avut loc cu doar câteva zile înaintea publicării raportului financiar trimestrial al Facebook. Rețeaua de socializare va prezenta în cursul zilei de astăzi rezultatele financiare aferente celui de-al treilea trimestru al anului.  

Marți, titlurile Facebook au închis la 102,58 dolari/unitate. Acțiunile companiei au înregistrat recent cea mai bună cotație din ultimul an, de 105,112 dolari/acțiune.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu aproape 1,5 miliarde de oameni activi în fiecare lună. Cei mai mulți utilizatori ai rețelei sunt în SUA, Europa și India.

Compania a fost înființată în anul 2004, fiind la început o rețea închisă pentru studenții de la Harvard. Facebook are un succes enorm și în România, ultimele date arătând că există 8 milioane de conturi pe rețeaua de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
marc andreessen
facebook
actiuni