Utilizatorii Facebook vor avea la dispoziție șase noi butoane pentru a exprima diferite stări emoționale

Utilizatorii Facebook vor avea la dispoziție șase noi butoane pentru a exprima diferite stări emoționale
scris 8 oct 2015

Facebook a prezentat, în sfârșit, răspunsul companiei la nenumăratele cereri din partea utilizatorilor pentru adăugarea unui buton de “Dislike“ și a anunțat că va introduce șase noi butoane, denumite "Reacții", prin care membrii rețelei de socializare pot exprima diferite stări emoționale, precum bucurie, tristețe sau supărare.

Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a indicat în septembrie că Facebook analizează diferite modalități care să permită utilizatorilor să își exprime nu numai aprecierea față de comentariile sau pozele afișate de prieteni, dar și nemulțumirea sau supărarea pricinuită de anumite evenimente, scrie The Independent.

Soluția găsită de Facebook constă în așa-numitele Reacții, fiecare cu emoticon propriu, prin care utilizatorii pot să exprime șase stări emoționale, anume  iubire (Love), râs (Haha), bucurie (Yay), uimire (Wow), tristețe (Sad) și supărare (Angry).

Pentru început, butoanele vor fi disponibile doar utilizatorilor din Spania și Irlanda, a spus Chris Cox, șeful diviziei de produse a Facebook.

"Vom folosi răspunsurile acestor utilizatori pentru a îmbunătății funcțiile și sperăm că acestea vor fi disponibile în curând pentru toată lumea", a adăugat Cox.

Noile butoane vor apărea la opțiuni alături de clasicul Like.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu aproape 1,5 miliarde de oameni activi în fiecare lună. Cei mai mulți utilizatori ai rețelei sunt în SUA, Europa și India.

Facebook a fost înființată în anul 2004, fiind la început o rețea închisă pentru studenții de la Harvard. Facebook are un succes enorm și în România, ultimele date arătând că există 8 milioane de conturi pe rețeaua de socializare.

 

Today we’re launching a pilot test of Reactions — a more expressive Like button. As you can see, it’s not a “dislike” button, though we hope it addresses the spirit of this request more broadly. We studied which comments and reactions are most commonly and universally expressed across Facebook, then worked to design an experience around them that was elegant and fun. Starting today Ireland and Spain can start loving, wow-ing, or expressing sympathy to posts on Facebook by hovering or long-pressing the Like button wherever they see it. We’ll use the feedback from this to improve the feature and hope to roll it out to everyone soon.

Posted by Chris Cox on Thursday, October 8, 2015
viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reactii
butoane
dislike
emoticon