Un fost angajat al Facebook acuză compania că descarcă bateriile smartphone-urilor utilizatorilor, pentru a testa funcții noi

Un fost angajat al Facebook acuză compania că descarcă bateriile smartphone-urilor utilizatorilor, pentru a testa funcții noi
scris 2 feb 2023

Facebook s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără știința acestora, pentru a testa funcții noi ale platformei sale de socializare, potrivit unui fost angajat al companiei, care susține că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicația MacWorld.

Dacă ați observat vreodată că bateria se descarcă anormal de repede în timp ce utilizați aplicația Facebook sau Messenger pe telefoane, s-ar putea să nu fie o coincidență, scrie News.ro.

Fondatorii Instagram se întorc cu o nouă aplicație CITEȘTE ȘI Fondatorii Instagram se întorc cu o nouă aplicație

Potrivit unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android și iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicației.

Într-un interviu pentru The New York Post, George Hayward susține că a fost concediat în noiembrie anul trecut pentru că a refuzat să participe la ”testări negative” în timp ce lucra la aplicația Messanger.

Potrivit QASource, testarea negativă le permite dezvoltatorilor ”să compare rezultatul așteptat cu rezultatul incorect”, dezvăluind modul în care o aplicație răspunde la datele nevalide.

În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcționează anumite funcții sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de așteptat.

Hayward, care a intentat un proces, dar ulterior l-a retras din cauza unei cerințe de arbitraj, spune că practica ”ar putea dăuna cuiva”, epuizându-i bateria fără avertisment. Hayward nu spune câți oameni ar fi putut fi afectați de testarea negativă sau dacă testarea Messenger a ieșit vreodată din stadiul beta.

Cu toate acestea, Hayward a declarat pentru publicația Post că i s-a dat un document intern de instruire intitulat ”Cum să desfășoare teste negative bine gândite”, care includea exemple de experimente de descărcare a bateriei în curs de desfășurare.

Apoi susține că a fost concediat după ce a lucrat timp de trei ani în companie pentru că a refuzat să participe la testare.

Aplicațiile Facebook au fost acuzate de mult timp că au cauzat consumarea bateriei iPhone-urilor.

Nu este clar care sunt următorii pași în proces sau dacă Facebook va fi obligată să răspundă. Avocatul lui Hayward afirmă că clientul său susține acuzațiile de practică ”clar ilegală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
smartphone
baterie