Un grup de state americane au depus o plângere actualizată împotriva Google, pe care o acuză de practici antitrust

Un grup de state americane au depus o plângere actualizată împotriva Google, pe care o acuză de practici antitrust
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Un grup de state americane în frunte cu Texas au depus o plângere actualizată împotriva Google, divizie a grupului Alphabet, pe care o acuză de folosirea unor practici coercitive și de încălcarea legislației din domeniul concurenței pentru a-și favoria afacerile cu publicitate care au deja o poziție dominantă pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acuzațiile actualizate sunt cele mai recente dintr-o serie de incvestigații antitrust împotriva Google referitoare la practicile sale de afaceri, scrie News.ro.

Uber începe să majoreze tarifele pentru a-i atrage pe șoferi. Criză înainte de Crăciun. „Avem nevoie de mai mulți dintre voi, așa că spuneți-le prietenilor!” CITEȘTE ȘI Uber începe să majoreze tarifele pentru a-i atrage pe șoferi. Criză înainte de Crăciun. „Avem nevoie de mai mulți dintre voi, așa că spuneți-le prietenilor!”

Compania de tehnologie se confruntă cu mai multe procese, inclusiv unul intentat de Departamentul de Justiție pentru practici monopoliste.

La începutul săptămânii trecute, Google a pierdut un recurs împotriva unei decizii antitrust a Uniunii Europene care implică o amendă de 2,8 miliarde de dolari.

Plângerea actualizată din SUA, înregistrată la un tribunal federal din New York, acuză Google că folosește tactici monopoliste și coercitive față de advertiseri, în eforturile sale de a domina și de a elimina concurența în publicitatea online.

Procesul evidențiază, de asemenea, utilizarea de către Google a unui program secret numit ”Proiectul Bernanke” în 2013, care folosea datele de licitație pentru a oferi un avantaj propriului său serviciu de reclame. De exemplu, într-o iterație din 2015 a programului, Google ar fi renunțat la a doua cea mai mare sumă licitată de la licitațiile editorilor, a acumulat bani într-un pool și apoi a cheltuit acești bani pentru a umfla doar sumele licitate aparținând agenților de publicitate care au folosit Google Ads al companiei. În caz contrar, probabil că ar fi pierdut licitațiile, susțin statele. Nici Alphabet, nici biroul procurorului general din Texas nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii cu privire la proces.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
practici antitrust