Apple lucrează la a treia generație de procesoare M1

Apple lucrează la a treia generație de procesoare M1
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2021

După ce s-a “despărțit” de Intel și a arătat că poate crea procesoare chiar mai performante și mai eficiente decât fostul partener, Apple continuă ritmul rapid de dezvoltare și pregătește deja a treia generație de procesoare dezvoltate intern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În 2020, Apple a lansat primele produse bazate pe procesoare dezvoltate intern și, în loc să fie un prim pas timid, compania americană a reușit să impresioneze cu prima generație, numită M1, care surclasa procesoarele Intel, fiind de câteva ori mai rapide și mult mai eficiente energetic, ceea ce a dus la creșterea masivă a autonomiei pe care laptopurile companiei o oferă.

Anul acesta, Apple a lansat două noi modele de MacBook Pro, care folosesc o nouă generație de chipset-uri, numite M1 Pro și M1 Max. Acestea au adus un anumit spor de performanță, însă nu la fel de impresionant ca cel din 2020.

Hackerii au spart serverele FBI CITEȘTE ȘI Hackerii au spart serverele FBI

Conform unor surse din rândul producătorilor de componente, Apple lucrează deja la o nouă generație de procesoare pentru 2022, care vor folosi același proces de producție pe 5nm, dar va avea două matrice. Datorită acestui fapt, este posibil ca procesoarele Apple de anul viitor să suporte până la 40 de nuclee.

Un pas mai mare va fi făcut în 2023, când se va trece la procesoare, în număr de trei, pe 3nm. Acestea poartă numele de cod "Ibiza", "Lobos" și "Palma" și vor fi upgrade-uri pentru M1, M1 Pro și M1 Max.

Atât iPhone-urile, cât și laptopurile MacBook vor beneficia din 2022 și 2023 de viitoarele două generații de procesoare M1.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
procesoare
m1