Un grup format din Bain Capital și investitori japonezi oferă 19 miliarde de dolari pentru divizia de cipuri a Toshiba

Un grup format din Bain Capital și investitori japonezi oferă 19 miliarde de dolari pentru divizia de cipuri a Toshiba
scris 16 iun 2017

Un grup format din fondul american de investiții Bain Capital și investitori jaonezi a oferit circa 2.100 de miliarde de yeni (19 miliarde dolari) pentru divizia de cipuri a Toshiba, devenind principalul ofertant într-o licitație intens disputată, potrivit unor persoane apropiate situației, citată de Bloomberg.

Bain Capital are sprijinul Innovation Network of Japan și Development Bank of Japan, considerat esențial pentru obținerea acordului guvernului japonez pentru achiziție, au arătat sursele.

Fondul american discută și cu fondul KKR, ccare a condus o ofertă concurentă, pentru a se alătura consorțiului, scrie News.ro.

Celălalt ofertant major este productorul american de cipuri Broadcom, care a făcut o ofertă de circa 2.200 de miliarde de yeni.

Telekom Mobile va intra pe zona serviciilor bancare în T4 CITEȘTE ȘI Telekom Mobile va intra pe zona serviciilor bancare în T4

Board-ul Toshiba s-a întrunit joi pentru a discuta ofertele și vrea să aleagă un câștigător până la sfârșitul lui iunie.

Reprezentanții Toshiba și Bain au refuzat să comenteze.

Licitația a fost complicată de obiecțiile venite din partea Western Digital, care deține anumite active împreună cu Toshiba, Compania americană a încercat să prevină ca divizia de cipuri să ajungă în proprietatea unor companii rivale, fiind în special împotriva Broadcom.

Toshiba trebuie să vândă rapid divizia de cipuri pentru a acoperi pierderile generate de divizia nucleară din SUA, aflată în procedură de faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
bain capital
toshiba