CEO Telekom Romania: Acoperirea 4G s-a dublat în ultimele luni. Vom continua partneriatul cu Orange Romania

CEO Telekom Romania: Acoperirea 4G s-a dublat în ultimele luni. Vom continua partneriatul cu Orange Romania

Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania

scris 16 iun 2017

Acoperirea rețelei de telecomunicații mobile 4G a Telekom Mobile Romania Communications (fost COSMOTE Romania) s-a dublat în ultimele luni și a ajuns la 68% din populația țării, a declarat directorul general al grupului Telekom Romania, Miroslav Majoros, la o întâlnire cu presa de specialitate.

“Planul de extindere a rețelei 4G a fost accelerat în ultimele luni și rezultatele s-au văzut. Am ajuns la o acoperire de 68% din populație, dublu față de situația existentă în urmă cu câteva luni”, a afirmat Majoros.

Întrebat despre viitorul parteneriatul cu Orange România pe măsură ce acoperirea rețelei se va apripia de 100% din populație, șeful Telekom Romania a spus că acordul a fost semnat pe 5 ani și va continua până la expirarea acestuia.

“Dacă va continua sau nu după expirare, vom decide atunci”, a spus Majoros.

Telekom Mobile Romania ajunge la o acoperire 4G de 96% din populația urbană, în urma parteneriatului cu Orange Romania CITEȘTE ȘI Telekom Mobile Romania ajunge la o acoperire 4G de 96% din populația urbană, în urma parteneriatului cu Orange Romania

Grupul Telekom Romania a anunțat, în februarie 2016, că a încheiat cu Orange Romania două acorduri prin care operatorul de telefonie mobilă va avea acces la rețeaua fixă a Telekom Fix (fosta Romtelecom), iar subsidiara Telekom Mobile (fosta Cosmote) va utiliza rețeaua 4G a subsidiarei locale a grupului Orange.

În baza primului acord, Orange Romania va completa portofoliul existent de servicii de voce și internet mobil, televiziune prin satelit și internet cu servicii fixe de internet de mare viteză și televiziune, folosind rețeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, și va lansa în curând soluții de comunicare convergente, se arăta într-un comunicat al Orange Romania.

Orange România asigură acoperire 4G 100% la nivel urban CITEȘTE ȘI Orange România asigură acoperire 4G 100% la nivel urban

Al doilea acord va permite Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) acces la rețeaua 4G și 4G+ a Orange Romania, liderul pieței de profil.

Cei doi operatori - Telekom Romania și Orange România – vor continua să concureze independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business, se spune în comunicate.

Lansat în 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote, redenumiți Telekom Romania Communications și Telekom Mobile Romania Communications.

Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Orange Romania este liderul pieței locale de telefonie mobilă. În luna mai, operatorul a anunțat că că asigură acoperire integrală la nivel urban în cazul serviciilor de telecomunicații de generația a patra (4G).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
telekom
retea
acoperire
4g