Un hacker a accesat unul din conturile Dropbox de GitHub

Un hacker a accesat unul din conturile Dropbox de GitHub
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2022

Peste 100 de pachete de cod stocate de Dropbox pe GitHub au fost accesate de un hackeri, care a obținut datele de logare în urma unui atac de phishing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Dropbox anunță că a suferit un minor atac cibernetic, în urma căruia a căzut victimă codul stocat de companie pe un cont de GitHub.

Contul a fost accesat pe 14 octombrie, iar Dropbox a aflat de atac în urma unei notificări pentru activitate suspicioasă primită o zi mai târziu de la GitHub.

Elon Musk a anunțat abonamentul lunar de 8 dolari pe Twitter pentru anumite conturi CITEȘTE ȘI Elon Musk a anunțat abonamentul lunar de 8 dolari pe Twitter pentru anumite conturi

Atacul a fost posibil în urma unui atac de phishing, prin care hacker-ul a aflat datele de logare ale unuia dintre angajații companiei.

Au fost accesate astfel 130 de pachete de cod stocate de Dropbox pe GitHub. Acestea conțineau, în mare, API-uri folosite de aplicațiile terțe, o serie de experimente și câteva instrumente și fișiere de configurare.

Compania dă asigurări că hacker-ul nu a avut nicio secundă acces la datele utilizatorilor sau aplicațiile și infrastructura internă a serviciului de stocare cloud.

Pentru a evita un nou incident similar, Dropbox spune că va începe să folosească standardul de autentificarea WebAuthn și va impune angajaților folosirea autentificatoarelor hardware și a logării pe bază de elemente biometrice (amprentă scanare facială etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
hacker
dropbox
github