Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina

Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Grupul taiwanez Foxconn a promis că va majora de patru ori bonusurile acordate angajaților care acceptă să rămână în cadrul uzinei de la Zhengzhou, China, în pofida restricțiilor dure introduse la această uzină din cauza cazurilor de Covid, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone. În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone și în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producției globale, scrie Agerpres.

Byju’s va concedia mii de angajați CITEȘTE ȘI Byju’s va concedia mii de angajați

Uzina Foxconn de la Zhengzhou s-a confruntat cu un val de nemulțumiri din partea angajaților, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, mai mulți angajați părăsind locația în cursul week-end-ului după ce s-au plâns de tratamentul la care au fost supuși pe social media.

În replică, Foxconn a anunțat marți, pe contul său oficial de pe rețeaua chineză WeChat, că va acorda angajaților care vor rămâne în cadrul uzinei de la Zhengzhou un bonus zilnic de 400 de yuani (aproximativ 55 de euro), de patru ori mai mare față de unul obișnuit de 100 de yuani pe zi, acordat până acum.

În plus, acei angajați care vor lucra mai mult de 15 de zile pe lună vor putea primi un bonus maxim de 5.000 de yuani pe lună, în creștere față de maximumul anterior de 1.500 de yuani pe lună, în cadrul eforturilor "de reluare graduală a producției" precum și pentru a "mulțumi colegilor noștri pentru răbdarea lor".

Acei angajați care vor lucra "în regim complet" pe întreaga perioadă a lunii noiembrie, inclusiv renunțând la concedii, ar putea primi un bonus de 15.000 de yuani (2.075 de euro), se mai arată în comunicatul firmei.

În mod normal, un angajat obișnuit de la uzina Foxconn de la Zhengzhou câștigă între 3.000 și 4.000 de yuani pe lună.

Reuters a informat anterior că producția de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou ar putea scădea cu 30% în luna noiembrie, din cauza restricțiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autoritățile chineze.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autoritățile chineze, localitățile trebuie să acționeze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete. Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcționeze cu condiția să opereze pe baza unui sistem de tip "buclă închisă", în cadrul căruia angajații trăiesc și muncesc în perimetrul uzinei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
foxconn