Un nou front în războiul dintre Apple și creatorul Fortnite: Epic Games a înaintat o plângere către Comisia Europeană

Un nou front în războiul dintre Apple și creatorul Fortnite: Epic Games a înaintat o plângere către Comisia Europeană
scris 18 feb 2021

Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite, a înaintat o plângere împotriva Apple către Comisia Europeană, acuzând compania de încălcarea reglementărilor europene antitrust.

Epic susține că Apple folosește ecositemul iOS pentru a restricționa concurența, în special prin comisionul de 30% la achizițiile din cadrul aplicațiilor.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Apple "nu doar a lovit competiția, ci a eliminat-o complet pe segmentul de distribuire a aplicațiilor și plăți", folosindu-se de o serie de "restricții anticoncurențiale atent elaborate", potrivit Epic Games.

Bătălia dintre Apple și Epic Games a început după ce Epic a inclus o nouă opțiune de cumpărare directă în Fortnite, prin care a evitat comisionul de 30% din achizițiile prin intermediul aplicației, ce ar fi trebuit să revină Apple. Apple a scos aplicația din App Store în aceeași zi și, la scurt timp, Epic Games a intentat un proces.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Apple a declarat că Fortnite a fost exclus din App Store pentru că Epic a lansat o funcție de plăți ”cu intenția de a încălca regulile App Store, după ce a avut aplicațiile în magazin timp de un deceniu".

Epic Games a depus plângeri și către autoritățile australiene, dar și la Tribunalul de Apel al Concurenței din Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic games
app store
apple antitrust
plangere apple
comisia europeana
fortnite