Un tribunal din Londra a respins intenția Epic Games de a da în judecată Apple în Marea Britanie în legătură cu sistemul de plăți din App Store

Un tribunal din Londra a respins intenția Epic Games de a da în judecată Apple în Marea Britanie în legătură cu sistemul de plăți din App Store
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2021

Un tribunal antitrust din Londra a decis că Epic Games, creatoarea popularului joc Fortnite, nu poate da în judecată Apple în Marea Britanie în legătură cu sistemul de plăți din App Store și controlul asupra descărcărilor de aplicații, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii sunt în conflict începând din august anul trecut, când producătorul de jocuri a încercat să evite comisionul de 30% perceput de App Store prin slansarea propriului sistem de plăți în cadrul aplicații, care a condus la excluderea de către Apple a jocului Fortnite din magazinul său, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Tribunalul britanic a apreciat că procesulcompaniei Epic împotriva Google, sivizie a grupului Alphabet, poate merge mai departe, dar a considerat că Statele Unite ar fi un for mai bun pentru cazul său împotriva Apple.

"Epic va reconsidera continuarea cazului său împotriva Apple în Marea Britanie după soluționarea cazului în SUA", a anunțat compania de jocuri video într-un comunicat, ca reacție la decizia tribunalului.

Apple și Google nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru comentarii.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În luna octombrie, un judecător federal din California a hotărât că Apple poate exclude jocul Fortnite din App Store, dar că nu trebuie să aducă prejudicii afacerii cu instrumente pentru dezvoltatori a Epic, care include software-ul ”Unreal Engine” utilizat de alte sute de jocuri video.

Fondatorul și directorul executiv al Epic Games, Tim Sweeney, a spus anterior că controlul Apple asupra platformei sale a dezechilibrat condițiile concurențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic games
app store