Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi

Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Actualizarea Windows 11 24H2, care va fi disponibilă în partea a doua a acestui an, ar putea face ca PC-uri care includ procesoare vechi să nu mai funcționeze, transmite The Register.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesoarele mai vechi de 15 ani nu includ o instrucțiune, numită POPCNT, care urmărește numărul de biți setați. Aceasta a fost introdusă pe modele Intel care au debutat pe piață după anul 2008. Potrivit unui dezvoltator, Windows 11 nu va mai funcționa, după actualizarea 24H2, pe computerele cu procesoare fără suport pentru POPCNT, scrie G4Media.ro.

Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings CITEȘTE ȘI Undă verde - Christian Tour preia din nou sub control Anima Wings

În cazul procesoarelor AMD, ar fi afectate modelele de dinainte de anul 2007, care nu au instrucțiunea.

Descoperirea, făcută de un utilizator al rețelei X (fosta Twitter), @TheBobPony, nu va avea un impact foarte mare asupra bazei de utilizatori, deoarece sunt puțini cei care rulează Windows 11 pe PC-uri cu procesoare atât de vechi.

Microsoft a început să testeze Windows 11 24H2 în această lună, potrivit Ars Technica. Actualizarea, disponibilă spre sfârșitul anului, va aduce funcții noi precum: suport mai bun pentru utilizatorii care folosesc aparate auditive, un nou mod pentru salvarea de energie și suport pentru crearea de arhive 7-zip. Totodată, actualizarea va înlătura din sistemul de operare aplicația Word.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
update