Uniunea Europeană este pe punctul de a începe o investigație privind achiziționarea Kustomer de Facebook. România a intervenit împotriva Facebook

Uniunea Europeană este pe punctul de a începe o investigație privind achiziționarea Kustomer de Facebook. România a intervenit împotriva Facebook
scris 26 iul 2021

Uniunea Europeană este pe punctul de a începe o investigație privind achiziționarea Kustomer de Facebook.

Investigația, care vine după o analiză preliminară aproape încheiată, ar putea fi anunțată în august și ar urma să dureze 90 de zile, conform Reuters.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În luna mai, România și alte 9 țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului concurențial al tranzacției prin care Facebook vrea să preia Kustomer, un startup specializat în platforme de servicii pentru clienți și chatbots, achiziția urmând să fie examinată de Comisia Europeană.

De ce este important: Gigantul american din social media, Facebook, nu va putea finaliza preluarea Kustomer fără autorizație din partea Comisiei Europene.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Kustomer, cu sediul în SUA, furnizează software de gestionare a relației cu clienții (CRM) ca serviciu (SaaS), pentru a asista companiile în gestionarea comunicărilor cu consumatorii, relevă date analizate de Profit.ro.

Facebook nu a dezvăluit prețul achiziției propuse. Acesta se ridică însă la aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

VIDEO&FOTO Asus prezintă smartphone-ul Zenfone 8 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Asus prezintă smartphone-ul Zenfone 8

Tranzacția, anunțată în noiembrie anul trecut, nu întrunește criteriile UE privind concentrările economice pentru a fi notificată către Comisia Europeană, însă a fost înregistrată în Austria, unde depășește pragurile valorice naționale privind notificarea către autoritățile de reglementare antitrust.

Comisia Europeană a decis acum să analizeze tranzacția în urma unei cereri inițiale depuse de Austria, căreia i s-au alăturat România, Irlanda, Bulgaria, Franța, Belgia, Italia, Islanda, Olanda și Portugalia.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Comisia consideră că tranzacția ar putea afecta competiția pe piețele pentru software de tip CRM și servicii de publicitate online și a transmis că va cere Facebook să notifice oficial tranzacția.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
kustomer
facebook cumpara kustomer
comisia europeana
ancheta antitrust
software crm
relatia cu clientii
customer relationship management
chatbots